Orban: Până pe 1 iunie, măştile de protecţie trebuie să ajungă în şcoli

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Până pe 1 iunie, măştile de protecţie sanitară ar trebui ajunge în şcoli, în condiţiile în care cursurile de pregătire pentru examenele naţionale încep pe 2 iunie, a spus prim-ministrul Ludovic Orban a cerut miercuri, în şedinţa de Guvern.

La rândul său, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a precizat că procedurile de achiziţie sunt în plină desfăşurare.

Premierul a arătat, totodată, că trebuie colectate datele necesare de la administraţiile locale pentru a fi lansată procedura de licitaţie pentru măştile de protecţie destinate persoanelor aflate în stare de vulnerabilitate.

"Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii, aveţi grijă că aveţi obligaţia de a finaliza procedurile de licitaţie şi de a şi distribui măştile. Ministerul Educaţiei, cel târziu până în data de 1 iunie, trebuie să ajungă la şcoli, iar Ministerul Sănătăţii, în momentul în care aveţi solicitările, datele de la administraţiile locale - şi aici trebuie să mişte rapid Direcţiile de sănătate publică - trebuie să lansaţi imediat procedura de licitaţie, astfel încât să putem să distribuim măştile către cele 2.300.000 de persoane aflate în stare de vulnerabilitate", a spus Orban.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel