Orban, mesaj pentru pelerinii care vor sa se închine la moaştele Sf. Dumitru: "Să poarta mască şi să evite aglomeraţia"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
pelerinaj_sfantul_dumitru
pelerinaj_sfantul_dumitru

Ludovic Orban a transmis un mesaj pelerinilor care vor merge duminică, 25 octombrie 2020, în Dealul Mitropoliei, pentru a se închina la moaştele Sf Dumitru. Premierul i-a sfătuit să poarte mască şi să evite interacţiunea de aproape. Orban a precizat că toate masurile necesare trebuie luate de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

"Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să ia toate măsurile care se impun, astfel încât să prevenim orice situaţie care să crească riscul de răspândire a virusului. Mesajul este sa evite orice deplasare nenecesară, să evite orice zona aglomerată, să evite să interacţioneze cu orice persoana de aproape, sa poarte masca in permanenta, sa respecte normele de igiena, pentru ca asta este cea mai sigura forma de stopare a creşterii numărului de infectări", a declarat Ludovic Orban, sâmbătă la Timişoara.

În urma cu o zi, întrebat despre regulile anunţate de Patriarhia Română privind pelerinajul de Sfântul Dumitru, primul ministrul a declarat că apreciază faptul ca există dorinţa de a respecta regulile. Şeful Executivului a mai spus că specialiştii vor formula un punct de vedere şi acesta va fi prezentat public, precizând ca speră să se ajungă la o forma de acord.

Sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, organizată de Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor în perioada 25 - 27 octombrie, va avea loc în condiţii de maximă precauţie, ordine şi protecţie, sub semnul respectării riguroase a normelor igienico-sanitare, impuse de starea de alertă în care se află acum municipiul Bucureşti, a anunţat joi Patriarhia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel