Orban, despre lipsa medicilor din spitalele COVID: O să apelăm la detaşări

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, la Oaşa, că în cazul personalului medical necesar în spitalele COVID din Bucureşti se apelează mai întâi la soluţia voluntariatului, iar dacă aceasta nu este acceptată, se va apela la detaşări, plătite suplimentar cu 50%.

"Deocamdată s-a solicitat către fiecare spital din Bucureşti lista cadrelor medicale din anestezie. (...) Dacă nu se reuşeşte pe calea voluntariatului, care e primul pas prevăzut în lege, o să apelăm la detaşări. Reamintesc faptul că în lege s-a inclus ceea ce ne-am dorit, şi anume, a-i plăti suplimentar cu 50% pe cei care sunt detaşaţi. Deci aici, pe lângă conştiinţa care cred că ar trebui să funcţioneze la toate cadrele medicale, pentru că nu putem să lăsăm fără asistenţă medicală bolnavii, mai ales bolnavii cu simptome grave din secţiile de ATI, pe lângă conştiinţă, există şi un stimulent material pentru cei care sunt detaşaţi", a precizat Ludovic Orban.

Acesta a adăugat faptul că pentru creşterea numărului de paturi s-a luat deja decizia ca Spitalul CFR 1 şi Spitalul Judeţean Ilfov să fie transformate în unităţi sanitare COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel