Operațiunea aducem steagul înapoi. Mesaj FERM către Guvernul României

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Într-o perioadă în care dezechilibrul pare să se instaleze ușor pe scena politică, în special în relația României cu Uniunea Europeană, Comunitatea Locală RO100 Galați dorește, prin acțiunile civice ce vor urma, să întărească această relație.

"În acest sens se organizează pe data de 5 mai un marș cu scopul major de a transmite un mesaj atât Guvernului României cât și Uniunii Europene că dorim ca steagul fiecăruia să se regăsească în același loc de fiecare dată.

După ce în prima fotografie de grup făcută la începutul anului acesta noului Cabinet condus de prim-ministrul Viorica Dăncilă drapelul Uniunii Europene a lipsit, s-a instaurat un motiv de îngrijorare în rândul societății civile privind intențiile reale ale guvernului de a stinge sau întări relațiile între țările membre ale Uniunii Europene și România. Cu această ocazie, societate civilă dorește să transmită un mesaj clar atât Guvernului României cât și Uniunii Europene că România este un partener de încredere și un susținător al acelorași valori care formează o națiune solidă, profund democratică și unită. Totodată vrem să transmitem că cetățenii orașului Galați susțin și promovează valorile europene. Principalele valori pe care le susținem sunt: justiție independentă, principiul separării puterilor în stat și statul de drept.

Invităm toți românii din tară să-și unească forțele și să se alăture acestui demers", a transmis Marius Irimia, comunicator de la Comunitatea Locală RO100 Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel