Omagiu pentru un român fără adăpost și câinele său, care și-au pierdut viața într-un incendiu, în Spania. ”Te-am iubit și te iubesc pentru că m-ai învățat realitatea vieții”

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Omagiu, Adrian și Luna / Sursa: burgosconecta.es/ Instagram @voluntariosanimalesen
Foto: Omagiu, Adrian și Luna / Sursa: burgosconecta.es/ Instagram @voluntariosanimalesen

Localnicii unui oraș din Spania se pregătesc să își ia adio de la Adrian și câinele său, Luna, care și-au pierdut viața într-un incendiu tragic, provocat în clădirea în care locuiau. 

Astăzi, comunitatea din Burgos se pregătește să-și ia adio de la Adrian, un bărbat fără adăpost, în vârstă de 51 de ani de origine română, și de credinciosul său companion, câinele Luna.

Ceremonia de rămas bun va avea loc în capela pompei funerare San José, unde mai mulți preoți catolici vor susține înmormântarea și vor aduce un omagiu celor doi prieteni care și-au găsit sfârșitul vineri, într-un tragic incendiu de pe strada Fray Esteban de la Villa din cartierul San Pedro.

Oameni din comunitate și preoți s-au unit pentru a oferi un omagiu potrivit lui Adrian și Lunei, și pentru a transmite sprijinul lor celor apropiați. În timpul ceremoniei, trupul lui Adrian va fi transferat la cimitirul San José, marcând astfel sfârșitul călătoriei sale pe acest pământ.

Cu toate acestea, Luna nu va fi uitată. Chiar dacă nu poate fi înmormântată în același loc, imaginea și amintirea ei vor fi prezentate pe tot parcursul omagiului funerar printr-o fotografie și o mențiune specială. Un altar improvizat, creat în locul în care cei doi erau obișnuiți să aștepte generozitatea oamenilor, a devenit un loc de adunare pentru cei ce doresc să-și exprime afecțiunea și respectul față de cei pierduți.

Tragedia adusă de moartea lui Adrian și Luna reprezintă un moment de reflecție asupra societății actuale, evidențiind impactul umanității, tehnologiei, politicii și economiei asupra vieților noastre. Într-o lună și jumătate, Burgos a pierdut trei oameni care locuiau pe stradă - Ángel, Luis, Adrián și Luna - aducând o atenție necesară asupra nevoilor vulnerabilelor categorii sociale.

Ceremonia de miercuri nu este doar un rămas bun pentru cei plecați, ci și un apel la acțiune, subliniind importanța de a analiza și aborda problemele sociale și economice care afectează comunitatea. În ciuda decorului solemn, evenimentul aduce în prim-plan fragilitatea vieții, reprezentată în povestea lui Adrián și Luna.

Sute de oameni i-au onorat memoria împărtășind mesaje de doliu

 

Toți localnicii îi cunoșteau pe Adrian și Luna. Românul și animalul său de companie obișnuiau să își petreacă zilele sub arcada unui magazin de pe strada Santander din Burgos, cântând la armonică. Acum, în memoria lor, locuitorii din Burgos au ridicat un altar pentru a-i cinsti.

Incendiul care a avut loc pe strada Fray Esteban de la Villa din capitala Burgos, la primele ore ale zilei de vineri, 16 februarie, a rănit opt ​​persoane și a pus capăt vieții lui Adrian, în vârstă de 51 de ani, și a câinelui său Luna.

De atunci, oamenii au adus la cunoștință cazul românului pe socializare, iar doliul colectiv a fost posibil datorită comunității activ implicate din dorința de a-i onora pe Adrian și Luna cu un altar improvizat în locul în care își petreceau zilele. 

Astfel, de vineri după-amiază, pe strada Santander a fost ridicat un altar improvizat cu o cutie de carton, în care se văd flori și scrisori de admirație pentru ambii decedați. Sunt mulți cei care și-au lăsat gândurile în acest loc, precum și alții care, trecând, privesc curioși și comentează și întreabă ce s-a întâmplat.

„Te-am iubit și te iubesc pentru că m-ai învățat realitatea vieții (..) pentru fiecare îmbrățișare dată, pentru fiecare poveste spusă” 

Pe altar se pot vedea și lumânări, un desen al unui copil care își amintește de prietenii săi, Adrianși Luna și o scrisoare dedicată.

„Te-am iubit și te iubesc, pentru tot ce m-ai învățat, pentru fiecare îmbrățișare dată, pentru fiecare poveste spusă. Te-am iubit și te iubesc pentru că m-ai învățat realitatea vieții, pentru că ai demonstrat ce este fidelitatea, pentru că zâmbești și râzi cu Luna. Te-am iubit și te iubesc pentru că ai fost așa cum ai fost, pentru că te-ai făcut vizibil din invizibil, pentru că ai realizat un „duo” perfect în această lume.”, se arată într-un mesaj emoționat. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BURGOSconecta (@burgosconecta)

 

”Au plecat împreună, așa cum erau în fiecare zi” 

Animal Volunteers din Burgos a împărtășit pe profilul său de Instagram o ilustrație a ambilor decedați, care a avut un mare impact.

„Astăzi Adrián și Luna, două suflete nobile, ne-au părăsit, au plecat împreună, așa cum erau în fiecare zi, uniți, mereu unul cu celălalt. Acum au grijă de noi și ne protejează de deasupra tuturor celor care le-am arătat vreodată ajutor, un gest de afecțiune, o mângâiere, un minut de atenție”, se poate citi în textul lor omagiu pentru amândoi.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by voluntarios animales en burgos (@voluntariosanimalesen)

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel