Olimpiada Internaţională de Fizică 2018. România, cinci medalii

Florentina Constantin |
Data publicării:

Lotul României a obţinut cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică din acest an - o medalie de aur, două de argint şi două de bronz.

"Lotul olimpic de fizică al României a reeditat rezultatele remarcabile înregistrate la Olimpiada Internaţională de Fizică, obţinând şi la ediţia din acest an cinci distincţii: o medalie de aur, două medalii de argint şi două medalii de bronz", informează Ministerul Educaţiei Naţionale.

Potrivit MEN, după performanţa din 2017, Petru Cotruţ, elev al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi-a trecut în palmares încă o medalie de aur. Sabina Drăgoi şi Ştefan Dolteanu, colegii săi de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, au fost medaliaţi cu argint, în timp ce Cosmin Andrei - Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Răzvan-Mihai Ursu - Colegiul Naţional 'Mircea cel Bătrân' din Constanţa au intrat în posesia medaliilor de bronz.

În cadrul concursului, s-au susţinut două probe, una teoretică şi una experimentală, cu durata de cinci ore fiecare. Scorul maxim ce poate fi obţinut de un concurent este de 50 de puncte - 30 de puncte la proba teoretică şi 20 la proba experimentală.

Delegaţia României a fost coordonată de Delia Davidescu, cadru didactic la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală, şi Adrian Dafinei, conferenţiar la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti, mai precizează comunicatul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel