Olguța Vasilescu (PSD) în scandalul vârstei de pensionare: „Primul talon de pensie, la pachet cu certificatul de deces“

Fostul ministru al Muncii, Olguța Vasilescu, face de la acestă oră o serie de declarații de la sediul PSD pe marginea propunerilor actuale privind posibilitatea românilor de a alege să se pensioneze la 70 de ani.

„Mi se par grave intențiile privind creșterea vârstei de pensionare. Practic se pregătește terenul pentru creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani. Dacă nimeni nu ia poziie, asta se va întâmpla. Este o înșelătorie. (...)

Nu este vorba despre o opțiune, ci despre o constrângere, care îi va obliga pe români să se pensioneze la 70 de ani. În actuala variantă poți primi și pensie și salariu. Variana PNL te obliga sa alegi: fie pensie fie salariu. Automat toata lumea va opta penru venitul mai mare, adica pentru salariu, astfel încât românii vor ajunge să munceasca până la 70 de ani (...).

E ca și cum familia pensionarului ar primi primul talon de pensie la pachet cu certificatul de deces. În nicio țară din uniunea europeană vârsta depensionare nu este atât de mare. Asta ca să nu mai aduc ân discuție scandalul actual din Franța pe această temă, privind majorarea vârstei de pensionare“, a transmis Lia Olguța Vasilescu într-o declarație de pres de la sediul PSD.

- Știre în curs de actualizare

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.23
YesMy