Olanda. Zeci de români au rămas pe drumuri după ce casele în care locuiau au luat foc: „Cauza probabilă, de la un grătar” - FOTO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Olanda. Zeci de români au rămas pe drumuri după ce casele în care locuiau au luat foc: „Cauza probabilă, de la un grătar” - FOTO capturi video gld.nl
Olanda. Zeci de români au rămas pe drumuri după ce casele în care locuiau au luat foc: „Cauza probabilă, de la un grătar” - FOTO capturi video gld.nl

Zeci de români au rămas pe drumuri după ce șase case în care locuiau au luat foc, în Velp, un sat olandez situat la est de Arnhem, în municipiul Rheden.

Incendiul din clădirea românilor din Velp a fost stins în această dimineață. Pompierii raportează patru răniți care au fost duși la spital. Rănile variază de la arsuri la fracturi ale picioarelor, potrivit unui purtător de cuvânt al pompierilor. Doi locuitori au sărit pe fereastră și au suferit rupturi de oase. Alți doi răniți au inhalat fum.

2. -imagine fara descriere- (belgia--zeci-de-romani-au-ramas-pe-drumuri-dupa-ce-casele-in-care-locuiau-au-luat-foc-cauza-probabila--de-la-un-gratar---foto-2.jpg)

Unele fațade sunt pe cale să se prăbușească, spune René Bierman de la pompieri. El nu a putut intra mult timp pentru a evalua pagubele și pentru a vedea dacă mai sunt oameni înăuntru. Acoperișul a două dintre cele șase case afectate a fost distrus complet. 

Incendiul de pe Willemstraat din Velp a izbucnit chiar înainte de ora 6 dimineață. Acolo locuiesc, potrivit unui vecin, mai mult de 50 de români și polonezi. Când au sosit pompierii, flăcările ardeau deja în clădire. „Este posibil ca incendiul să fi izbucnit de la un grătar care mocnea”, spun autoritățile. Un elicopter a aterizat în parcarea supermarketului local pentru a prelua răniții. Un tânăr martor ocular a sunat la 911. „Am auzit două explozii”, spune el. 

3. -imagine fara descriere- (belgia--zeci-de-romani-au-ramas-pe-drumuri-dupa-ce-casele-in-care-locuiau-au-luat-foc-cauza-probabila--de-la-un-gratar---foto-3.jpg)

 

Majoritatea românilor erau plecați în concedii

 

Locuitorii români și polonezi dau acum declarații la Poliție. Potrivit datelor de la municipalitatea Rheden, la adresa sunt înregistrate 13 persoane, a spus Bierman. „Auzim povești că uneori 30 până la 50 de persoane sunt înăuntru”, spune Bierman. „Dar acum nu erau în interior întrucât este timpul vacanțelor și majoritatea erau plecați”.

O purtătoare de cuvânt a municipalității confirmă numărul de 13 „locuitori înregistrați oficial”. În realitate, ar putea fi mai mulți care locuiesc în acele case, sugerează ea. „Dacă oamenii locuiesc acolo doar câteva luni, nu trebuie să fie înregistrați. Ultimul acord este că 39 de persoane pot rămâne”

4. -imagine fara descriere- (belgia--zeci-de-romani-au-ramas-pe-drumuri-dupa-ce-casele-in-care-locuiau-au-luat-foc-cauza-probabila--de-la-un-gratar---foto-4.jpg)

Purtătoarea de cuvânt a municipalității: „Majoritatea locuitorilor au fost acum duși într-un loc, iar apoi operatorul le va oferi o altă cazare”. O investigație tehnică a poliției ar trebui să ofere mai multă claritate cu privire la cauza incendiului și dacă ar putea exista intenție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel