Olanda. Un român, concediat pentru că a întrebat cât e ora. Inspectorii de muncă au dat primele amenzi

Georgiana Dragomir |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român care lucra în Olanda susține că a fost concediat ilegal, doar pentru că a întrebat cât e ceasul. Românul spune că aștepta pauza pentru a merge la toaletă.

Românul lucra în Olanda la un abator. S-a angajat în urma unui anunț de recrutare pe Facebook.  După doar câteva zile, spune că orele de muncă erau mai multe și nu lucra doar la ambalare, ci în mai multe  departamente, relatează The Guardian,  Chiria era mai mare decât i se promisese și stătea împreună cu alte 10 persoane într-o locuință cu mucegai și gândaci.


Românul spune că nu și-a primit nici avansul din salariu, iar concedierea pentru faptul că „ a întrebat cât este ceasul” este doar o scuză. Lucian Roșu este unul dintre cei 20 de angajați care a reclamat neplata salariilor la la Confederația Sindicatelor Olandeze (FNV), menționează sursa citată.
Inspectoratul olandez de muncă a amendat agenția de recrutare, pentru mențiunile false din contract  și a obligat-o să le plătească restanțele salariale, menționează The Guardian.

Autoritățile române avertizează românii că agențiile de recrutare nu au dreptul să ceară comision celor care vor să angajeze străini, ci aceasta rămâne în sarcina angajatorilor.

De asemenea, orice abuz în relația de muncă, poate fi reclamat la inspectoratele de muncă din statul în care ajung să lucreze românii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel