Olanda. TIR-uri, în flăcări într-o zonă industrială: „Văd camionete cu plăcuțe de înmatriculare românești. Ce naiba fac aici?”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Olanda. TIR-uri, în FLĂCĂRI într-o zonă industrială: „Văd camionete cu plăcuțe de înmatriculare ROMÂNEȘTI. Ce naiba fac aici?”. FOTO: captură gelderlander.nl
Olanda. TIR-uri, în FLĂCĂRI într-o zonă industrială: „Văd camionete cu plăcuțe de înmatriculare ROMÂNEȘTI. Ce naiba fac aici?”. FOTO: captură gelderlander.nl

Atelierul Prince Trucks din zona industrială Westkanaaldijk a fost complet distrus luni după-amiază, când trei camioane au luat brusc foc. Potrivit presei din Olanda, oamenii din zonă sunt speriați și susțin că au văzut de câteva ori camionete cu plăcuțe de înmatriculare românești și se întreabă „ce naiba fac aici?”, aruncând cumva vina pe români.

„A fost destul de șocant!”, susține proprietarul Prince. El povestește că vorbea cu un client luni după-amiază când a primit un telefon. „Foc în atelierul său”, spuse vocea de la celălalt capăt al liniei. Mai multe dintre camioanele sale ardeau.

„Angajații companiei de lângă noi, Weijers Riooltechniek, au văzut brusc flăcări. Ne-au rupt poarta cu un polizor, după care au încercat din toate puterile să stingă focul. Când asta nu a funcționat, au chemat pompierii”, a mai vorbit antreprenorul. 

 

Lovitură uriașă

 

Serviciile de urgență s-au grăbit să controleze rapid focul, astfel încât flăcările să nu se răspândească în clădirile din apropiere. A fost implicat chiar și un elicopter de poliție. Hogelandseweg a fost închis până seara târziu pentru investigații.

În ciuda eforturilor serviciilor de urgență, consecințele pentru Prince Trucks nu sunt mici.

„Am daune de cel puțin o tonă”, oftează proprietarul Nijmegen. Se ocupă cu exportul de mașini și camioane. Împreună cu un coleg, el efectuează și reparații minore în atelierul său. „Nu suntem o companie mare. Aceasta este o lovitură imensă pentru noi”. 

 

Neasigurat

 

Poliția și pompierii nu au găsit indicii de incendiere și au finalizat ancheta luni seara. 

Nu mai puțin de 16 incendii au izbucnit  în poligonul industrial din Nijmegen-vest în ultimii cinci ani, iar Prince nu este asigurat: „Nicio companie de asigurări nu mai vrea să facă afaceri cu noi. Deci trebuie să plătim noi toate costurile”.

Până acum câțiva ani, Korendal Trucks a fost amplasată în diagonală vis-a-vis de compania sa, unde la sfârșitul anului 2018 a izbucnit un incendiu major. Proprietarul acelei clădiri, Wim K. , execută acum un an de închisoare pentru implicare în trafic de droguri. S-a dovedit că focul a fost aprins. Poate că a fost răzbunare.

Un cocktail Molotov a fost, de asemenea, aruncat într-o altă clădire Prince de pe Westkanaaldijk. Spre deosebire de Wim K., blazonul proprietarului lui Prince s-a dovedit a fi fără pată și, potrivit poliției, el nu are nimic de-a face cu activitățile infracționale. 

 

Neliniște

 

Cu toate acestea, noul incendiu a provocat frica în rândul colegilor antreprenori din Westkanaaldijk.

„A fost neliniștit pe Westkanaaldijk de ceva vreme”, spune un vânzător de mașini puțin mai jos pe stradă. „Este deosebit de zgomotos seara. Văd camionete cu plăcuțe de înmatriculare românești și poloneze care mă fac să mă întreb ce naiba fac aici. Totul clocotește aici. A fost doar o chestiune de timp până când ceva a luat din nou foc”.

Vecinul Weijers este, de asemenea, foarte speriat: „Suntem încă ocupați cu evaluarea pagubelor. Dar pericolul este cu siguranță acolo, inclusiv pe acoperișul clădirii noastre”.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel