Olanda. Românul care a spulberat cu mașina un grup de fete, după ce a fost refuzat, depistat și încarcerat în Belgia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Românul în vârstă de 23 de ani care ar fi lovit cu viteză un grup de fete în Rijsbergen, Olanda, a fost identificat și arestat. Vineri dimineață, magistrații i-au prelungit  arestul preventiv cu două săptămâni. Bărbatul este suspectat de tentativă de omor.

Mai multe persoane au fost rănite în Olanda după ce o mașină a intrat într-o mulţime în faţa unui bar din oraşul Rijsbergen. Faptele au avut loc la sfârșitul lunii septembrie și, potrivit martorilor, cei care au spulberat grupul de femei care tocmai ieșiseră din bar ar fi fost doi români care ar fi vrut să se răzbune pe ele, după ce le refuzaseră mai devreme avansurile. Doar unul dintre ei a fost la volan, iar tânărul a fost recent identificat și depistat în Belgia, acolo unde locuiește alături de familia sa.

Bărbatul a fost predat, miercuri, Olandei de către autoritățile din Belgia. El a fost arestat în Belgia la câteva zile după „atac”. El a fost găsit în casa sa din Loenhout, unde locuiesc bărbatul și familia sa.

Faptul că suspectul a venit în Olanda în câteva zile înseamnă că nu s-a opus predării și a fost de acord cu procedura rapidă. Avocatul său însă nu poate oferi momentan mai multe detalii, ici dacă acesta a mărturisit faptele sau dacă se face vinovat de cele petrecute și nici dacă mașina pe care ar fi condus-o atunci a fost sau nu identificată, potrivit bndestem.nl. 

Citește și: Olanda. Doi români au spulberat fetele care i-au refuzat: „Am coșmaruri, văd farurile venind spre mine“ (VIDEO)

 

Faptele de care românul de 23 de ani s-au petrecut în Rijsbergen, Olanda la finele lunii septembrie.  Iniţial, vehiculul pe care acesta l-ar fi condus, a mers pe o pistă de biciclete, după care a intrat în plin în grupul de persoane. Una dintre fetele rănite a fost dusă la spital. Martorii prezenţi au declarat că şoferul părăsise barul respectiv cu puţin timp înainte, după care s-a urcat furios în maşina pe care a condus-o în direcția persoanelor aflate în faţa uşii barului.

„Deodată am văzut-o zburând prin aer. Este un miracol că suntem cu toții aici împreună. S-ar fi putut termina mult mai rău”, spune una dintre cele opt fete care au asistat la acest accident.  Fetele accidentate au fost duse la spital:  „O coastă ruptă, vânătăi peste tot.  Mă trezesc noaptea din cauza durerii, simt fiecare mișcare. Mai mult decât atât, văd întotdeauna farurile din fața mea. De fapt, m-am gândit că accelerează pentru a ne speria. Dar apoi au venit spre noi cu viteză. Au condus în mod deliberat pe trotuar. Cum te gândești să faci așa ceva. Este atât de bolnav!“, declara pentru presa olandeză una dintre victime la momentul respectiv.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel