Olanda. Româncă, bătută și amenințată de partener: "Pleacă fără copil, sau mori". Femeia s-a prezentat în instanță... ca să îi ia apărarea

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Italia. Escrocherie cu venitul de cetățenie: deține nouă mașini, dar nu le declară în cerere. Româncă urmărită penal
Italia. Escrocherie cu venitul de cetățenie: deține nouă mașini, dar nu le declară în cerere. Româncă urmărită penal

Anul trecut, poliția din Den Hag, Olanda, a găsit-o pe Andreea, o româncă de  24 de ani, plângând și care ar fi fost bătută de partenerul ei, Vasile, de 35 de ani. De asemenea, o amenințase. Cazul  ajuns în instanță. În timp ce Vasile e de negăsit, Andreea a venit în fața judecătorilor pentru a-i lua apărarea și a-i găsi scuze pentru comportamentul său.

În timpul audierii de săptămâna trecută, suspectul a dispărut de pe fața pământului. Persoana care a apărut a fost chiar Andreea. Pentru a-l apăra, deși acesta a lovit-o: "A fost o greșeală“, îl scuză ea. Scaunul suspectului rămâne gol, în timp ce un avocat îi ia locul. Vasile, în vârstă de 35 de ani, nu știe exact unde se află în acest moment, după ce ar fi plecat o vreme la familia sa, în concediu. 


În luna septembrie a anului trecut, el ar fi insultat pe cineva într-un pub din Leidschendam, spunând cuvintele "nenorocită de cățea" și "du-te dracului". Agitația a apărut când se afla în cafenea cu alți câțiva bărbați. Se jucau la aparatele de joc și mergeau foarte des la toaletă. Proprietarul barului a suspectat că aceștia consumau droguri și a vorbit cu ei, după care au avut loc câteva țipete de la unul la altul. Femeia a depus apoi o plângere.

Olanda. Româncă, bătută și amenințată de partener



În luna decembrie a anului trecut, Vasile și-ar fi agresat și amenințat iubita. Când poliția a ajuns la fața locului, a găsit-o pe Andreea, în vârstă de 24 de ani, plângând în casă. Vasile ar fi lovit-o. Fața ei arăta acest lucru. În plus, bărbatul i-ar fi trimis un SMS amenințător care includea cuvintele: "Pleacă fără copil, sau mori". Când a fost arestat, se afla sub influența alcoolului.

Andreea nu a vrut să depună plângere împotriva iubitului ei. De asemenea, Vasile a negat fapta sa în fața poliției, potrivit judecătorului. Din propria declarație reiese că el a spus că habar nu are cum și-a făcut Andreea ochiul vânăt, că era beat și nu-și amintea mare lucru, dar că nu i-ar fi făcut „niciodată nimic“, a citit judecătorul, după care s-a adresat avocatului lui Vasile.

Andreea este dispusă să fie martoră. Un interpret a fost angajat pentru a-i traduce din română în olandeză. Când judecătorul își dă acordul, avocatul lui Vasile iese din sală să o ia.  Ea este în continuare într-o relație cu Vasile. Românca depune jurământul, după care avocatul lui Vasile îi poate pune o serie de întrebări. Despre mesajul text, ea spune: "Nu a fost intenționat, nu a fost adevărat. Nu era conștient, vreau să spun", încearcă Andreea să explice. "Chiar vă era teamă că vă va ucide?", întreabă apoi avocatul.  „Niciodată", spune Andreea cu hotărâre.

"Pleacă fără copil, sau mori"

 

Când este întrebată despre lovitură și despre locul unde a fost lovită, ea arată cu degetul spre locul respectiv. În jurul tâmplei, în partea stângă a capului. „Aveam ochelarii la ochi, nu a fost o lovitură grea pentru că nu aveam ochelarii sparți", spune ea. Când avocatul o întreabă cum își vede viitorul, ea răspunde: "Să crească împreună ambii noștri copii și să fie fericiți". "Deci vrei să continui să încerci pentru copii?", continuă acesta. „Nu, nu pentru copii. Pentru că ne iubim, pentru că este un om bun și pentru că a fost o greșeală pe care știu că nu ar mai face-o niciodată".

Procurorul mai are un comentariu. „Mama ta a declarat că soțul tău te-a mai lovit înainte", spune el. „Este adevărat?“ Nu și după Andreea. "Asta a fost prima dată?“ Ea dă din cap afirmativ. Apoi ia loc în spatele sălii pentru a urmări audierea. Când judecătorul întreabă despre Vasile și dacă se află în Olanda, avocatul său răspunde: "Nu știu. El se află într-o perioadă tulbure în acest moment și a plecat la familia sa pentru a se odihni. Este contrar condițiilor, pentru că trebuia să vină astăzi, dar asta a ales", relatează omroepwest.nl.

Românca s-a prezentat în instanță... ca să îi ia apărarea: „Ne iubim, a fost o greșeală“

 

Procurorul consideră că există suficiente probe pentru amenințări, agresiuni și injurii. El cere cincizeci de ore de muncă în folosul comunității. Avocatul lui Vasile pledează pentru ca acesta să fie achitat pentru toate suspiciunile. „Nu cred că "du-te dracului" este o insultă, mai degrabă este asimilat cu "dispari", deci este mai degrabă o exclamație emoțională și nu mi se pare o insultă pedepsibilă“. În legătură cu amenințarea, el spune că Andreea nu a luat-o în acest fel. Pentru că fotografia nu prezintă răni grave, el consideră că există prea puține dovezi de abuz.

Judecătorul se retrage pentru a se gândi la pedeapsă. Când se întoarce, este de acord cu avocatul în două puncte: "Du-te dracului" este mai degrabă un blestem. Și: "În legătură cu mesajul trimis: mă îndoiesc că a fost o amenințare. Ar fi putut fi un blestem fără să sperie pe nimeni, așa că nu cred că s-a dovedit o amenințare.

Cu toate acestea, Vasile a fost dovedit vinovat de agresiune și insultă. El primește 30 de ore de muncă în folosul comunității. Există doar un oarecare dubiu dacă Vasile se află acum în Olanda și, dacă nu, dacă se va mai întoarce să o execute. Dacă nu o face în termenul stabilit, va trebui să facă 15 zile de închisoare. Avocatul său părăsește camera împreună cu Andreea.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel