Olanda. Român, condamnat la închisoare după ce a făcut o avere din închiriatul caselor care nu-i aparțineau

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Olanda. Un român a făcut o avere după ce înșelat 300 de oameni. Cum funcționa escrocheria cu închirierea caselor
Olanda. Un român a făcut o avere după ce înșelat 300 de oameni. Cum funcționa escrocheria cu închirierea caselor

Un român a fost condamnat la închisoare în Olanda, după ce a încasat ilegal mai multe avansuri pentru închirierea unor locuințe care nu-i aparțineau. Tânărul ar fi obținut peste 73.000 de euro. 

Un român în vârstă de 31 de ani a fost condamnat, săptămâna trecută, la un an de închisoare de către o instanță olandeză. Judecătorii au stabilit că, din anul 2016, inculpatul a încasat ilegal avansuri pentru închirierea unor locuințe din Haga care nu îi aparțineau.

Judecătorii din Haga l-au găsit vinovat pe Ionel P. în opt cazuri de fraudă, spre deosebire de Parchet, care a prezentat mai multe zeci de victime și, prin urmare, a cerut o pedeapsă mai mare, de doi ani de închisoare. Pe lângă fraudă, instanța a stabilit că bărbat se face vinovat și de spălare de bani.

Românul primise deja pedepse cu închisoarea pentru fraudă și înșelăciune și în Spania.

Cum funcționa înșelătoria pusă la cale de român

 

Românul vâna pe Internet potențiali chiriași pentru locuințe din Haga și din alte părți ale Olandei. Oamenii îi plăteau de obicei aproximativ o mie de euro drept avans. Când viitorii chiriașii se ducea să vadă proprietatea după plata avansului, descopereau cu stupoare că locuința respectivă nici măcar nu era de închiriat. Desigur, românul nu mai putea fi contactat și banii nu mai puteau fi recuperați.

Ionel ar fi obținut în total de peste 73.000 de euro, bani care au ajuns în conturi bancare create de român cu nume fals.

Polițiștii olandezi i-au dat de urmă românului în urma unei anchete ample, potrivit publicației ad.nl.

El s-a declarat nevinovat și le-a spus oamenilor legii că nu a fost altceva decât un așa-zis cărăuș de bani pentru un terț, de la care ar fi primit o sumă mică de bani.

Judecătorii au stabilit că această variantă este nereală și l-au găsit vinovat pentru faptele de care a fost acuzat.

 

Vezi și: O familie de români a ajuns în stradă, în Olanda: "Pentru ucraineni, ușa este deschisă, dar se pare că nu și pentru conaționali”

O familie de români a ajuns în stradă, în Olanda, iar o campanie pentru a găsi o chirie nu a dat rezultate. 

Căutarea intensivă de spațiu pentru locuit pentru familia de români a Elenei din Zwaagdijk-Oost, provincia Olandei de Nord, bate pasul pe loc. „Pentru ucrainenii care vin aici, ușa este deschisă larg de olandezi, dar se pare că nu pentru o familie din România care locuiește deja aici”. Elena a venit în Olanda în urmă cu 18 ani și locuiește cu Nico Bouman în Zwaagdijk-East. Aici vrea să se stabilească și nepoata ei Larissa, împreună cu soțul Dănuț și fiica Amalia, în vârstă de 4 ani. Acum șase luni au venit în Frisia de Vest din București.

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel