Olanda: Numărul de morți de COVID-19, mult mai mare decât cel raportat. Oficial

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

 Infectările cu coronavirus au condus la mii de decese în plus în Olanda faţă de numărul oficial raportat, potrivit datelor oferite joi de Agenţia de statistică olandeză, relatează Reuters.

Cel puţin 10.000 de persoane din ţara cu 17 milioane de locuitori ar fi murit din cauza COVID-19 în timpul primului val de infectări, în perioada cuprinsă între martie şi iunie, arată Statistics Netherlands (CBS).

Autorităţile sanitare raportaseră până miercuri un total de 6.406 decese asociate COVID-19.

Diferenţa ar putea avea drept cauză faptul că teste pozitive nu au fost raportate autorităţilor sanitare, a declarat agenţia de statistică.

Coronavirus. Cifrele din Olanda



Din cele 10.067 de cazuri raportate, 7.797 au fost persoane confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus care au murit, în timp ce COVID-19 a fost marcat drept cea mai probabilă cauză de deces în alte 2.270 de cazuri.

Noul coronavirus a provocat în perioada 2 martie-10 mai cu aproximativ 9.000 mai multe decese decât cele înregistrate în aceeaşi perioadă într-un an obişnuit, a precizat CBS, cu un vârf de peste 6.000 de decese asociate COVID-19 în aprilie.

După o scădere a cazurilor pe perioada verii, numărul de noi infectări cu COVID-19 a crescut rapid la niveluri record în ultimele săptămâni, depăşind 3.000 de cazuri zilnic pentru prima dată în această săptămână.

Guvernul olandez a anunţat săptămâna aceasta o serie de noi măsuri pentru a încerca să oprească noul val de infecţii, care includ recomandarea la nivel naţional de a purta măşti în spaţiile publice, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel