Olanda. Bătrâni legați, bătuți și amenințați cu moartea de trei români. Polițiștii chemați la caz i-au lăsat pe cei doi fără toată averea

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un cuplu din Olanda a rămas fără 150.000 de euro, după ce au fost jefuiți și bătuți de 3 români. Banii însă, nu au fost luați din seif de cei 3 conaționali, ci chiar de oamenii legii chemaţi în ajutorul lor.

Trei români au dat buzna peste doi soţi bătrâni, în casa lor din Sittard, un oraş aflat în provincia Limburg, Olanda. Pe femeie au legat-o cu o sfoară de un scaun, au bătut-o cu bestialitate şi au ameninţat-o cu pistolul la tâmplă, iar pe soţul bătrânei, un bărbat cu dizabilităţi, l-au amenințat cu moartea, dacă nu le deschide seiful.

Vecinii cuplului au înțeles situația și au alertat poliţia, iar locul a fost împânzit de poliție. Cu toate astea, românii au reuşit să scape. Ulterior au fost prinși doi dintre făptuitori. Unul dintre ei a fost reţinut în Olanda, un altul a fost identificat în România, iar al treilea este în continuare căutat de poliţişti.

Autoritățile au continuat ancheta și au vrut să afle ce anume din acel seif i-a făcut pe români să acționeze cu atâta brutalitate. Așa au aflat că erau 150.000 de euro în cutia de valori, bani pe car vârstnicii nu i-au putut justifica. Astfel, întreaga sumă a fost rechiziționată de polițiști. Cei doi  bătrâni riscă să piardă toți banii, autorităţile considerând că suma ar fi fost obţinută ilicit, potrivit 1limburg.nl.

Femeia în vârstă de 68 de ani, suspectată brusc de spălare de bani după jaful brutal la domiciliu din Sittard din cauza prezenței a 150.000 de euro în casa ei, nu-și va primi banii înapoi pentru moment. Judecătorul consideră că suspiciunea împotriva sexagenarei este fundamentată în acest moment. Femeia i-a cerut recent judecătorului să i se restituie suma confiscată, o tonă și jumătate în numerar. Banii au fost ridicați de polițiști pe 4 iulie 2019, după jaful la care au fost solicitați să intervină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel