Olanda. Angajator român, condamnat la închisoare: „Eu nu sunt vinovat, el m-a atacat!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un angajator român, în vârstă de 38 de ani, a fost condamnat la 6 luni de închisoare pentru tentativă de agresiune gravă, în Zutphen, un oraș din provincia Gelderland, Olanda.

Potrivit rechizitoriului, în data de 29 aprilie 2021, victima lucra într-o clădire comercială din Winterswijk, provincia Gelderland, Țările de Jos. Acolo, victima s-a certat cu angajatorul român și un coleg și a vrut să părăsească localul. Dar, românul și colegul victimei au oprit-o, apoi au lovit victima cu pumnii și piciorul. În rechizitoriu se mai precizează și faptul că victima a fost tăiată cu un tăietor de conserve la mână.

De cealaltă parte, românul de 38 de ani a declarat că a fost atacat de victimă cu acel tăietor de conserve și că el doar s-a apărat. Bărbatul a invocat așadar apărarea de urgență. Însă, instanța a constatat că în acest caz există doar dovezi că acesta, împreună cu un coleg, ar fi atacat victima. Prin urmare, cererea de apărare de urgență a fost respinsă.

La stabilirea pedepsei, instanța a ținut cont de faptul că românul de 38 de ani a folosit violențe grave asupra angajatului său. El a fost persoana care a lovit victima cu un picior în cap și l-a înjunghiat în mână. Prin urmare, potrivit instanței, doar o pedeapsă cu închisoarea este potrivită. Colegul care a fost implicat în luptă trebuie va fi judecat ulterior în instanță.

 

Vezi și 

 

Olanda are nevoie de români. Un cuplu a părăsit spitalul din România pentru un centru de vârstnici: „Calitatea vieții este mult mai bună”

 

Lipsa de personal în sectorul de îngrijire și bunăstare din Zeeland, o provincie din Olanda, este în creștere. Organizația Viazorg se așteaptă ca deficitul de îngrijitori 3 IG (n.r. - nivelul individual de îngrijire a sănătății 3) să crească la peste 730 de locuri de muncă cu normă întreagă până în 2030, dintre care nu toate pot fi ocupate. Se analizeză acum dacă recrutarea lucrătorilor medicali din restul Europei ar putea fi o soluție.

Anca Neagu se află la centrul de îngrijire Ter Weel din Goes. Ea a început de curând să lucreze aici împreună cu soțul ei Mihai ca îngrijitor 3 IG. Ter Weel este una dintre cele cinci organizații de asistență medicală în care lucrătorii străini din domeniul sănătății participă la studiul condus de Viazorg. Organizațiile de îngrijire doresc să știe ce implică toate acestea atunci când recrutează oameni din Uniunea Europeană și îi integrează atât în ​​muncă, cât și în viața din Zeeland.

„Nu vrem soluții temporare, dar vrem să vedem dacă putem crea un mediu bun pentru sectorul de îngrijire și bunăstare din Zeeland”, spune Remco Wisse, lider de program la Viazorg.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel