Olanda. ADN-ul unui român, găsit în șapte case: „Nu sunt un hoț profesionist! Am făcut o greșeală pentru mama mea bolnavă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Olanda. ADN-ul unui român, găsit în șapte case: „Nu sunt un hoț profesionist! Am făcut o greșeală pentru mama mea bolnavă”
Olanda. ADN-ul unui român, găsit în șapte case: „Nu sunt un hoț profesionist! Am făcut o greșeală pentru mama mea bolnavă”

Un român, în vârstă de 29 de ani, a fost prezentat în fața magistraților din Den Bosch, astăzi, pentru a fi judecat pentru o serie de furturi comise în Olanda.

„Pur și simplu nu sunt un hoț profesionist”, a spus astăzi românul în tribunalul Bossche.

Totuși, procurorii susțin că „pare profesionist”. În mai puțin de o lună de zile, ADN-ul său a fost găsit în șapte spargeri, inclusiv în Steensel, Veldhoven și Den Bosch. Aceste spargeri ar trebui să-l coste 40 de luni de închisoare, conform cerinței procurorului.

Românul, „slab, chel, cu barbă, a stat aproape toată ședința, cu un șervețel la ochi”, relatează presa din Olanda.

„Am făcut o greșeală pentru mama mea bolnavă”, a spus el. De aceea avea nevoie de bani.

Potrivit anchetatorilor, mama lui era bolnavă de 15 ani, iar el a plâns în hohote.

Când judecătorul i-a spus ce le-a făcut victimelor, românului i-a părut rău. Banii și bijuteriile au dispărut de peste tot. Aceasta include verighete ale partenerilor decedați, fotografii în rame scumpe și un inel care conține cenușa unei persoane dragi.

„Banii nu pot compensa niciodată această pierdere”, i-a spus judecătorul, iar românul a izbucnit din nou în lacrimi.

 

ADN-ul românului a fost găsit în șapte case

 

Între noiembrie și decembrie 2020, ADN-ul său a fost găsit în șapte case. Românul a mărturisit unele spargeri la poliție, iar când judecătorul i-a prezentat o spargere în Alphen aan de Rijn, el a negat-o. Un poștaș a văzut doi hoți acolo care au fugit cu o dubă. Poștașul a mers după autovehicul, dar o geantă i-a fost aruncată în fața roților și a fost forțat să se oprească. În acea geantă era o mănușă, din nou cu ADN-ul românului.

Conform explicațiilor românului, el a spus că și-ar fi pierdut mănușa altădată și adevăratul hoț cred că a găsit-o.

Ofițerul Paul Visser a demonstrat cu dovezi că ceea ce spune românul este o minciună. Au rămas însă alte întrebări. Cine a fost al doilea hoț și cine a mai fost implicat în toate spargerile făcute de român? O altă întrebare la care vor anchetatorii să răspundă este dacă românul a efectuat mai multe spargeri decât cele descoperite întrucât are antecedente penale în Olanda și în Spania.

Avocatul românului spune că spargerea din Alphen aan de Rijn ar trebuit să fie eliminată de pe listă, întrucât nu el a comis-o. Și a subliniat, de asemenea, „comportamentul impecabil al bărbatului care are o familie și este harnic, nu este cineva care se dezlănțuie”

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel