Olanda. Acțiune nebunească a unui măcelar român: A spulberat cu mașina intenționat un grup de tineri. Bărbatul, de negăsit (foto)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român în vârstă de 22 de ani a spulberat intenționat un grup de tineri la Deventer, în Olanda, într-un parc industrial. Românul fără permis, la volanul unui Kia care nu îi aparținea, a lovit un grup de tineri și scuterele lor și s-a oprit într-un BMW. Trei fete între 17 și 19 ani au fost rănite, una dintre ele fiind în stare gravă. Tânărul a primit o condamnare de 22 de luni de închisoare, dar este de negăsit.

Este un adevărat miracol că nu au existat morți în urma acțiunii inconștiente a măcelarului român, care se afla în Olanda de câteva săptămâni la momentul tragediei. Românul în vârstă de 22 de ani a intrat din plin cu mașina sa Kia albă într-un grup de tineri, cu toată viteza. Nu au avut nicio șansă.

Vezi și: Olanda. Un român a spulberat cu mașina intenționat un grup de tineri

Ieri această după-amiază, românul trebuia să se prezinte în fața camerei plurale a tribunalului districtual din Zwolle pentru a da socoteală. Acesta nu a apărut. Nici avocatul său nu a făcut-o. Acesta din urmă nu a reușit să ia legătura cu bărbatul de ani buni și, prin urmare, a renunțat la caz.

Cu toate acestea, cauza a fost judecată de trei judecători. Justiția consideră că s-a dovedit că în acea noapte, 29 august 2020, a avut loc o tentativă de omor prin imprudență. Procurorul a cerut 22 de luni de închisoare și o interdicție de conducere de 24 de luni. Ea ar fi vrut să ceară mai mult, dar cazul a durat prea mult pentru asta. Verdictul va fi dat peste două săptămâni.

2. -imagine fara descriere- (accident-roman-macelar-olanda.png)

Acțiune nebunească a unui măcelar român, aflat de doar două luni în Olanda

 

Revenind la seara tragediei, sapte tineri se aflau pe Birnieweg, într-o zonă industrială chiar lângă autostrada A1, relaxându-se, așa cum spune procurorul. Doi se aflau într-o mașină. Restul erau în stradă, lângă mașinile și scuterele lor. Mai departe, un bărbat și o femeie se plimbau cu câinele lor, iar mai târziu au devenit martori ai accidentului.

Tinerii se aflau pe o porțiune de drum fără ieșire, în apropierea unei intersecții în T și nu deranjau pe nimeni. Când un Kia alb se apropie cu o încetineală agonizantă, se simt observați, dar șoferul oprește și continuă să conducă. Câteva clipe mai târziu, dezastrul lovește ca un tunet: Automobilistul pare să fi virat mai departe pe șosea și vine spre grup cu viteză mare. Nu au avut nicio șansă: a viteză maximă, Kia s-a izbit mai întâi de un scuter parcat și apoi de o mașină staționată, în care se aflau două persoane.

Forța impactului este atât de mare încât vehiculele sunt împinse înapoi cu peste 10 metri. Trei persoane au fost rănite. O femeie aflată în mașina staționată se lovește cu capul de parbriz, care se sparge. La spital, s-a constatat că a suferit o vânătaie la genunchi și o deplasare de vertebre, pe lângă un traumatism cranian și un nas spart. Încă suferă în urma accidentului și se teme că așa va fi mereu. Potrivit procurorului, ea va trebui să învețe să trăiască doar cu ajutorul fizioterapiei.

3. -imagine fara descriere- (accident-romn-olanda.png)

Procuror: 'A fost o acțiune deliberată și, prin urmare, o tentativă de omor prin imprudență'

 

Ceilalți doi sunt ușor răniți. Dar lucrurile s-ar fi putut termina foarte diferit, subliniază procurorul. ''Este un adevărat miracol că nu au existat morți. Șoferul conducea cu 80 de kilometri pe oră, a arătat ancheta tehnică. Nu a frânat și nici nu a virat. Totul a mers bine. O jumătate de metru mai la dreapta și ar fi fost fatal''.

Marea întrebare este: ce l-a posedat pe român? A fost reținut timp de trei zile și interogat de trei ori. Acesta a declarat că a fost un accident. A vrut să încerce mașina, să se joace cu accelerația. Se pare că acesta s-a panicat chiar înainte de coliziune și și-a exprimat regretul. A fumat un joint, și-a spus el însuși, dar poliția nu a găsit niveluri ridicate în sângele său.

4. -imagine fara descriere- (ambulance-ambulanta-olanda.jpg)

Românul, de negăsit după ce a spulberat cu mașina intenționat un grup de tineri

 

De ce s-a întors, se întreabă procurorul. Dacă ar fi mers mai departe, ar fi avut destul loc pe șoseaua de centură pentru a testa malina, așa cum a susținut. În plus, știa că tinerii erau acolo, dar cu toate acestea, a condus cu 80 de kilometri pe oră în direcția lor. ''Dacă te duci direct într-un grup cu viteza asta, șansele ca cineva să moară sunt considerabil de mari. În concluzie, am ajuns la concluzia că a fost o acțiune deliberată și, prin urmare, o tentativă de omor prin imprudență'', a mai spus procurorul.

Ceea ce nu pledează în favoarea românului este și faptul că acesta și-a însușit mașina pe care o conducea mai devreme în seara respectivă, luând cheile de la un coleg de apartament care dormea. Mai mult, el nu are voie să conducă o mașină, întrucât nu deține permis de conducere.

Românul se afla atunci de doar o lună în Olanda. Lucra într-un abator. Nu se știe unde se află acum.



 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel