Ofiucus - 13-a zodie: Povestea semnului care dă peste cap tot horoscopul

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
ofiucus, ophiuchus, constelatie, zodie
ofiucus, ophiuchus, constelatie, zodie

Potrivit unui studiu NASA, ceea ce știam cu toții despre cele 12 semne „tradiționale“ ale horoscopului ar putea fi răsturnat complet. Există un al treisprezecelea semn zodiacal, se numește Ofiucus sau Ophiuchus, și a fost ținut în afara calendarului oficial de către babilonieni.

Certitudinile celor pasionați de astrologie și care își începeau ziua citind indicațiile horscopului  lor ar putea fi distorsionate după ce NASA a descoperit și a dat publicității faptul că ar exista un al treisprezecelea semn zodiacal.

Citeşte şi: Semne de la îngeri. Ce înseamnă când vezi numere repetitive: 111, 222, 333. Fii fericit dacă îţi apar

Problema nu a apărut recent, într-adevăr, în ciuda a ceea ce s-ar putea crede, are rădăcini foarte vechi, dar a revenit la modă în ultimele ore după ce The Sun a repropus un vechi studiu al Administrației Naționale de Aeronautică și Spațiu. Primii care au insinuat existența unei a treisprezecea constelații a zodiacului ar fi fost babilonienii care, după ani de studii, și-ar fi dat seama că astrologia nu s-a adaptat perfect mișcărilor pământului.

Al treisprezecelea semn zodiacal se numea Ofiucus (Ophiuchus), sau „cel care poartă șarpele”, dar a fost ținut afară pentru că nu s-a aliniat la obiceiurile oamenilor, totul pe baza numărului 12. După ce au împărțit calendarul în 12 luni în funcție de fazele lunii, au atribuit o constelație diferită a zodiacului diferit în fiecare lună, neștiind unde să plaseze „noul” al 13-lea semn.

„Zodia“ Ofiucus durează 18 zile

 

Făcând acest lucru, totuși, au ignorat mișcarea de procesiune a pământului care face ca soarele să fie aliniat aproximativ 18 zile pe an cu Ophiuchus. Cu toate acestea, constelația din centrul cercetărilor recente există într-adevăr, este situată la nord-vest de centrul Căii Lactee, nu aparține sistemului astrologic, ci astrologiei siderale, care este cea utilizată în cultura hindusă.

Dacă vreodată al treisprezecelea semn zodiacal ar fi adăugat la calendar, toate celelalte zodii ar suferi modificări, lucru care ar genera puțină confuzie în rândul tuturor pasionaților de horoscop.

Citește și: Zodiac FLORAL, cel mai gingaș horoscop: Află care este floarea zodiei tale și caracteristicile care o definesc

Cei născuți între 30 noiembrie și 17 decembrie nu sunt în zodia Săgetatorului și nici în zodia Scorpionului. Numele zodiei lor este Ophiuchus, fiind plasată între Scorpion și Săgetător.

Desigur, sunt voci ale specialiștilor în astrologie, care susțin că Ophiuchus este de fapt o constelație și nu un semn zodiacal. Așa cum și constelația Berbecului este diferită de zodia Berbec. Explicația ar fi aceea că o constelație reprezintă un grup de stele, o localizare fizică, în timp ce zodia reprezintă un interval de timp indicat de mișcarea Soarelui pe Ecliptică, pe bolta cerească.

De asemenea, un alt aspect care împiedică recunoașterea oficială a acestei zodii în panoul zodiilor este numărul “13”. Multe tradiții consideră numărul 13 unul cu ghinion. Mai mult, numărul 12 este asociat cu 12 semne zodiacale, 12 luni ale anului, 12 apostoli.

Legenda lui Ophiucus, Doctorul sau Omul cu șerpi 

 

Mitologia îl plasează pe Ophiuchus că fiind Asclepios, fiul zeului Apollo cu muritoarea Coronis. Asclepios a fost crescut de centaurul Chiron (care este simbolul Săgetătorului). Asclepios a învățat de la centaur tot ce se putea despre medicină, devenind un doctor faimos care putea aduce morții la viață. Din moment ce Asclepios bloca munca lui Hades, acesta din urmă i-a cerut lui Zeus să rse ocupe de el, căci nimeni nu mai murea, fiind astfel alterată legea naturală a firii.

Fulgerul trimis de Zeus i-a curmat viața vindecătorului Ophiucus, supranumit omul cu șerpi. Dar aflând despre puterile magice ale lui Asclepios, Zeus i-a dăruit un loc pe cer pentru a rămâne pentru totdeauna în memoria oamenilor, fiind așezat lângă centaurul Chiron, mentorul său.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel