OFICIAL. Madridul s-a închis la ora 22.00. 4,8 milioane de oameni afectați: „Mulțumesc pentru haos, Pedro Sánchez“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Orașul Madrid și alte nouă orașe din regiune se vor închide începând din această seară, de la ora locală 22:00(n.r. 23.00, ora României).

Anunţul a fost făcut de ministrul spaniol al Sănătăţii, Victor Illa, care a spus că măsura se va aplica şi pentru unele zone din apropierea capitalei. Printre altele, locuitorii Madridului nu vor mai avea voie să părăsească oraşul sau să intre în el decât pentru a merge la muncă sau pentru a-şi duce copiii la şcoală. Restricțiile se aplică începând cu ora locală 22.00 (ora 23.00, ora României)

Astfel, restricțiile sanitare vor intra în vigoare în capitala Madrid și în municipalitățile Alcalá de Henares, Alcobendas, Alcorcón, Fuenlabrada, Getafe, Leganés, Móstoles, Parla și Torrejón de Ardoz.

„De mâine veți putea ajunge la Madrid din Berlin, dar nu din Parla. Mulțumesc pentru haos, Pedro Sánchez“

 

Guvernul Ayuso a publicat în Monitorul Oficial (BOCM) rezoluția Ministerului Sănătății care impune măsuri restrictive acestor localități precum restricționarea intrării și ieșirii din municipalitate, cu excepția activităților esențiale, limitând întâlnirile la maximum șase persoane, sociale sau familiale, folosirea a doar 50% din capacitate în magazine și închiderea afacerilor din domeniul hotelier înainte de ora 23:00, printre alte măsuri.

Comunitatea Madrid va respecta restricțiile impuse de Ministerul Sănătății, în ciuda faptului că aceasta consideră că măsurile invadează competențe autonome, nu sunt proporționale și ar putea încălca drepturile fundamentale avute în vedere în Constituție, cum ar fi libertatea de mișcare.

Președintele din Madrid, Isabel Díaz Ayuso, l-a atacat și pe liderul spaniol Pedro Sanchez pentru restricțiile pe care Comunitatea  madrilenă va trebui să le adopte din această seară , care vor avea consecințe asupra a aproape 4,8 milioane de locuitori. „De mâine veți putea ajunge la Madrid din Berlin, dar nu din Parla. Mulțumesc pentru haos, Pedro Sánchez“, relatează ABC.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel