OFICIAL. DGASPC spune cum a acționat în cazul fetiței din Mehedinţi

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Direcţia de Protecţie a Copilului Dolj face precizări legate de preluarea fetiţei din Mehedinţi, în contextul în care angajaţii instituţiei au fost solicitaţi să fie prezenţi: „procurorul de caz a stabilit modul de acţiune, în sensul că personal va întreprinde demersurile de preluare a copilului”.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, printr-o adresă a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, înregistrată la DGASPC Dolj în data de 20 iunie, Direcţiei i s-a solicitat să asigure „prezenţa la data de 21 iunie 2019, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova…. la ora 7.00, a unui psiholog şi a unui asistent social pentru a acorda consiliere psihologică şi asistenţă unui minor…“, fără a-i fi furnizate alte informaţii (locaţie, istoric, speţă etc).

DGASPC Dolj a desemnat un psiholog şi un asistent social care au participat la acţiunea de vineri.

„Procurorul de caz a stabilit modul de acţiune, în sensul că personal va întreprinde demersurile de preluare a copilului, iar personalului din cadrul instituţiei noastre i s-a solicitat intervenţia ulterior preluării copilului, precum şi pe parcursul deplasării către Institutul de Medicină Legală Craiova. După preluare, copilul a fost însoţit de mama adoptivă în prezenţa căreia a încetat starea de agitaţie şi faţă de care nu a manifestat reacţii de respingere. Pe parcursul deplasării către Institutul de Medicină Legală Craiova, copilul a beneficiat de suportul specialiştilor instituţiei pentru a înţelege acţiunile care s-au petrecut, a conştientiza ceea ce se întâmplă şi ceea ce urmează să se întâmple. La sediul Institutului de Medicină Legală Craiova copilul a manifestat o atitudine colaborativă, răspunzând la toate întrebările şi solicitările specialiştilor acestei instituţii: După finalizarea procesului de expertizare, copilul a fost încredinţat părinţilor de către reprezentanţii poliţiei, în prezenţa specialiştilor instituţiei noastre care i-au recomandat mamei să fie atentă la nevoile emoţionale ale fetei, să-i ofere sprijinul de care va avea nevoie şi să solicite ajutorul specialiştilor (medic, psiholog etc) în caz de nevoie”, arată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj.

DGASPC Dolj precizează că psihologul şi asistentul social care au participat la acţiune, la solicitarea conducerii Direcţiei, au întocmit un raport privind activitatea desfăşurată în data de 21 iunie 2019. Acest raport va fi pus la dispoziţia autorităţilor competente cu verificarea şi analiza modului de acţiune în acest caz, conform Mediafax.ro.
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel