Oferte de muncă pentru români în toată Europa

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Noi meserii recunoscute oficial în România: Anunțul Ministerului Muncii
Noi meserii recunoscute oficial în România: Anunțul Ministerului Muncii
Peste 2000 de locuri de muncă sunt disponibile în Spania, Portugalia, Marea Britanie, Germania şi Danemarca.

 

Oferta locurilor de muncă sezoniere în Europa este bogată pentru români. Peste două mii de contracte sunt disponibile prin reţeaua EURES. Cele mai multe locuri de muncă sunt pentru culegătorii de căpşuni, zmeură şi mazăre.


Portughezii vor 400 de culegători. Salariul minim poate depăşi 700 de euro, brut, dar cu ore suplimentare se poate apropia de 1200 de euro. Angajatorul asigură cazare cu un euro pe zi şi achită în avans drumul spre Portugalia. Apoi deduce costul din primele salarii.


Mai multe firme din Danemarca le oferă celor care ştiu un pic de engleză 430 de contracte sezoniere la plantaţiile de mazăre şi căpşuni. Transportul nu este acoperit, iar plata se face în funcţie de cantitatea culeasă. Pleacă de la 60 de cenţi pe kilogram. Taxa de cazare ajunge şi la 8 euro pe zi. În Spania, cazarea la angajator costă sub doi euro pe zi. Spaniolii vin cu 800 de contracte pentru căpşunari, cu 40 de euro pe zi, din care se scad contribuţiile sociale şi impozitul.


Sunt sute de oferte şi în alte domenii, în diverse ţări. Angajatori din Marea Britanie au 300 de contracte pe durată nedeterminată pentru îngrijitori de persoane. Salariul porneşte de la 7,20 de lire pe oră. Între ofertele din Germania, sunt zeci de posturi pentru asistenţi medicali.   


Cei interesaţi îşi pot depune candidaturile sau pot solicita informaţii la Agenţiile pentru Ocuparea Forţei de Muncă din toată ţara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel