ȘOC.Cum a scăpat tatăl lui Dăncilă de CONDAMNARE pe vremea lui Ceaușescu

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Probleme pentru Viorica Dăncilă. Recorder.ro dezvăluie că tatăl premierului a fost condamnat pentru o infracțiune de drept comun și apoi amnistiat prin decret de Nicolae Ceaușescu.

Tatăl Vioricăi Dăncilă, Filimon Nica, a executat, pe vremea lui Ceușescu, o condamnare la închisoare pentru comiterea unor infracțiuni de drept comun.

În 1985, Parchetul l-a prins falsificând niște acte de gestiune prin care încerca să acopere o pagubă care îi era imputabilă: contravaloarea a 2,5 tone de nutrețuri, 5.400 de lei, în banii de atunci – echivalentul a două sau trei salarii.

Procesul penal  a început pe 18 noiembrie 1985 și s-a încheiat pe 12 decembrie, același an. În timpul audierilor, plutonierul Filimon Nica  a recunoscut toate faptele de care era acuzat și a primit o sentință de trei ani de închisoare cu suspendare și a fost eliberat odată cu pronunțarea condamnării.

La o jumătate de an după condamnare , Ceaușescu a dat un decret de amnistie și grațiere pe 2 iunie 1986 care l-a scăpat de toate complicațiile penale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel