ȘOC.Cum a scăpat tatăl lui Dăncilă de CONDAMNARE pe vremea lui Ceaușescu

Probleme pentru Viorica Dăncilă. Recorder.ro dezvăluie că tatăl premierului a fost condamnat pentru o infracțiune de drept comun și apoi amnistiat prin decret de Nicolae Ceaușescu.

Tatăl Vioricăi Dăncilă, Filimon Nica, a executat, pe vremea lui Ceușescu, o condamnare la închisoare pentru comiterea unor infracțiuni de drept comun.

În 1985, Parchetul l-a prins falsificând niște acte de gestiune prin care încerca să acopere o pagubă care îi era imputabilă: contravaloarea a 2,5 tone de nutrețuri, 5.400 de lei, în banii de atunci – echivalentul a două sau trei salarii.

Procesul penal  a început pe 18 noiembrie 1985 și s-a încheiat pe 12 decembrie, același an. În timpul audierilor, plutonierul Filimon Nica  a recunoscut toate faptele de care era acuzat și a primit o sentință de trei ani de închisoare cu suspendare și a fost eliberat odată cu pronunțarea condamnării.

La o jumătate de an după condamnare , Ceaușescu a dat un decret de amnistie și grațiere pe 2 iunie 1986 care l-a scăpat de toate complicațiile penale.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

20 ian 2019, 20:40 in Politică
Toader ANUNȚĂ o a doua OUG

  TOP STIRI CELE MAI



Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24