Obținerea vizelor pentru SUA ar putea fi mai ușoară. Noul ambasador Andrei Muraru, anunț important

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Cererile de vize în SUA se depun de azi
Cererile de vize în SUA se depun de azi

Ambasada României în SUA încearcă să găsească soluții pentru ca românii să obțină vize rapid, dacă au motive bine întemeiate să imigreze.

Andrei Muraru, ambasador al României în SUA, a anunțat că face demersuri pentru ca românii să obțină vize ori de câte ori este necesar. Primele discuții le-a purtat cu Alejandro Mayorkas, secretar în Departamentul Securității Naționale din SUA, pentru a identifica motivele care stau la respingerea cererii de obținere a vizei.

„Am avut o discuție foarte încurajatoare cu secretarul Homeland Security (Departamentul Securității Naționale), Alejandro Mayorkas. Discuția a fost prilejuită de întâlnirea pe care membrul Cabinetului SUA a avut-o cu ambasadorii UE în capitala Americii. Am convenit cu domnul Mayorkas (un profesionist foarte respectat, fost director al agenției pentru cetățenie și servicii de imigrare al SUA și ulterior adjunct al secretarului aceluiași departament sub președintele Obama) să lucrăm îndeaproape în perioada următoare pentru a face pași concreți în privința reducerii ratei de refuz pentru cererile de viză în SUA. În următoarele săptămâni, voi avea întrevederi pentru aprofundarea acestui subiect”, a transmis ambasadorul Andrei Muraru, pe pagina sa de Facebook.

Negocierile pentru obținerea vizei pentru  SUA se fac cu un imigrant român

Ambasadorul Andrei Muraru se arată optimist în ceea ce privește discuțiile cu Alejandro Mayorkas, întrucât are origini românești.

S-a născut în România și este primul imigrant latino care ocupă funcția de secretar al Homeland Security din istoria SUA. 

O primă analiză a cererilor respinse  pentru călătorii în SUA arată că românii nu sunt suficient de bine informați când vine vorba despre documentele necesare.

Autoritățile române spun că vor face campanii de informare în acest sens, mai ales cu privire la echivalarea studiilor absolvite în România.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel