Oana Stănciulescu: Liderul USR, pe urmele lui Ponta?

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Declarația liderului USR, Dan Barna, potrivit căreia crima de la Caracal n-ar fi avut loc dacă el ar fi fost președintele Republicii rămâne una controversată, chiar și după explicațiile pe care acesta le-a dat ulterior pe Facebook. Acestea nu schimbă cu mult declarația inițială, consideră jurnalista Oana Stănciulescu.

"Dan Barna a reușit să-i surpindă cu această declarație chiar și pe susținătorii domniei sale. Să spui că dacă erai președintele Republicii n-ar fi avut loc crima de la Caracal denotă fie un populism feroce, fie neștiință, sau doar o greșeală de începător, care însă spune multe despre omul politic și metodele la care ar putea recurge pentru a câștiga. Declarația lui Barna îmi amintește de prestația lui Victor Ponta din campania electorală pentru Cotroceni de acum 5 ani - aceeași aroganță, aceleași atacuri suburbane și fără cap. Mai suprinde însă ceva, faptul că Barna a argumentat intrarea în cursa prezidențială, deși opoziția are un candidat cu șanse considerabile, printr-o premieră în politica românească, și anume o campanie fără atacuri, ci doar dezbateri pe idei și proiecte. Iată că nici nu a început campania electorală și Barna a uitat ce a spus. Nu în ultimul rând sperie faptul că Barna asigură că neregulile în funcționarea instituțiilor statului ar putea fi rezolvate cât ai pocni din degete dacă ar fi președinte. În acest caz, fie nu știe nimic despre cum stau lucruile în administrația locală și centrală, fie manipulează. Să spui că rețelele mafiote construite mai ales în județele unde baronii PSD-iși sunt la conducerea județelor de 2-3 decenii pot fi destructurate într-o clipită, este aproape înspăimântător. Să sperăm că liderii politici din opoziție vor da dovadă de maturitate politică, bun simț și profesionalism în această tomnă. Până în acest moment, prestația lui Klaus Iohannis și a liderilor PNL pe acest subiect arată că înțeleg mai bine faptul că România are nevoie de PNL și USR împreună, și nu separat. Este singura șansă a României", a spus Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

 Dan Barna a declarat, miercuri, la TVR 1, că "dacă ar fi fost preşedintele României, crima de la Caracal nu s-ar fi întâmplat".

Ulterior, după valul de critici la adresa sa, Barna a revenit cu precizări pe pagina de Facebook.

"Vreau să clarific o afirmaţie care a fost scoasă din context după emisiunea la care am participat aseară la TVR. Evident, nu cred că dacă aş fi preşedinte nu s-ar mai întâmpla nicio nenorocire în România, dar cred că preşedintele, care conduce CSAT-ul, se poate asigura că instituţiile care se ocupă de siguranţa publică a cetăţenilor funcţionează cum trebuie", a scris Dan Barna, joi, într-o postare pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel