Oana Stănciulescu: ANAF ia bani de la populație cu JAPCA. O mizerie de nedescris, marca PSD!

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Mii de persoane s-au trezit acasă cu decizii de impunere pentru ultimii 5 ani, pe care ANAF le-a trimis pentru a nu se prescrie sumele respective, chiar dacă mulți susțin că și-au achitat datoriile. Jurnalista Oana Stănciulescu consideră că prin această metodă, ministerul de Finanțe se împrumută pe termen nelimitat de la populație, fiind în mare criză de bani.

"Cei mai mulți cetățeni care s-au trezit acasă cu un plic de la ANAF au și dovada că angajatorul a plătit în urmă cu 4-5 ani contribuția de asigurări sociale de sănătate care li se impune acum, dar evident fiscul fie nu știe, fie o face cu bună știință, din foame de bani. Nu se poate spune că este nici măcar un împrumut pe care ANAF îl ia de la populație, pentru că banii nu sunt dați de bună voie, ci luați cu forța, cu japca. Pentru că împrumutul legal, prin titlurile de stat pe care tot încearcă să le vândă populației, nu are niciun succes la români. Iar în tot acest timp, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici anunță cu tupeu că în luna mai, guvernul va da amnistie fiscală. Pentru trecut, spune Teodorovici. Și atunci te întrebi, tu simplu contribuabil de ce să plătești? Simplu - pentru că amnistia fiscală nu este pentru amărâți, ci pentru mahări, pentru cei care au datorii la stat de sute de mii de euro. Lor li se vor șterge datoriile, iar cei care au 500 de euro sau 1000 de euro, statul le va băga mâna în buzunar fără nicio păsuire. O mizerie marca PSD.", a declarat Oana Stănciulescu pentru stiridiaspora.ro.

De altfel, liberalul Florin Cîțu a atras atenția de mai multe ori asupra acestei situații. Cîțu spune că mii de contribuabili vor fi executați silit, din ordinul lui Dragnea și Teodorovici.

"Evident că toată lumea o să primească o decizie de impunere. Din păcate, pentru noi toți, aceste decizii sunt din 2018 executorii. Adică nu mai poti fi contestate în instanță. Trebuie să plătim sau ne execută silit. Da, așa este în dictatura. Statul are întotdeauna dreptate și cetăteanul nu are dreptul să conteste.

Dragnea, Vâlcov, Teodorovici ne spun că deși timp de 5 ani ei nu au știut ce impozite trebuiau plătitie acum să AVEM INCREDERE în calculele lor. Asta nesimitire și tupeu de borfaș", a atras atenția Florin Cîțu.

Reamintim că, în ultimele luni,  ANAF a trimis zeci de mii de decizii de impunere pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănătate, în toată țara, pentru anul 2014. Fiscul a fost luat cu asalt de contribuabili, însă din cauza haosului de nedescris din instituție, nimeni nu a primit clarificări până în acest moment.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel