O ursoaică cu pui a intrat în bucătăria unei case, în Băile Tuşnad. Proprietara s-a baricadat în cameră

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
O ursoaică a fost împușcată mortal în Italia. Bărbatul care a tras: "Am făcut-o de frică, era pe proprietatea mea"
O ursoaică a fost împușcată mortal în Italia. Bărbatul care a tras: "Am făcut-o de frică, era pe proprietatea mea"

O ursoiacă cu trei pui a intrat, în noaptea de joi spre vineri, în bucătăria unei case din staţiunea Băile Tuşnad, iar proprietara, o femeie în vârstă, s-a baricadat în cameră, până când animalele au ieşit din imobil.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, femeia dormea când a auzit zgomote, după care a sunat la numărul de urgenţă 112, apelul fiind înregistrat la ora 1,43. Jandarmii au sfătuit-o să se baricadeze în cameră, să încuie uşa şi să tragă un corp de mobilă mai greu în faţa uşii.

Ursoaica cu cei trei pui a intrat în bucătărie şi a găsit un bidon cu miere, animalele aflându-se în căutare de hrană. La un moment, ursoaica a ieşit din imobil cu doi dintre pui, unul rămânând blocat în casă. 

La faţa locului a ajuns o maşină a Serviciului de Ambulanţă, care a pus în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, dar şi echipajul de la Jandarmerie, intervenţia fiind una dificilă, pentru că ursoaica putea fi agresivă, întrucât voia să îşi protejeze puiul. 
Până când jandarmii au reuşit îndepărtarea ursuleţului din imobil, ursoaica a aşteptat în faţa locuinţei cu ceilalţi doi pui.

"Din păcate, sunt tot mai multe cazuri cu intrare (a urşilor - n.r.) în spaţii închise, mă refer la locuinţă, dormitor, bucătărie, pivniţă, cu persoane înăuntru", a spus Rodica Pribagu, din cadrul IJJ Harghita. Aceasta a mai precizat că, din informaţiile primite de la jandarmii care intervin la Băile Tuşnad, în urma apelurilor primite la 112, în staţiune s-a semnalat, până acum, prezenţa unei ursoaice cu trei pui, a unei ursoaice cu doi pui şi a trei urşi solitari.

[citeste si]

 

Peste 70 de imobile, locuinţe, restaurante, hoteluri şi pensiuni, vizitate de ursoaica cu trei pui

 



De altfel, primarul din Băile Tuşnad, Butyka Zsolt, a declarat, pentru AGERPRES, că o ursoaică cu pui a intrat, zilele trecute, într-o altă locuinţă din oraş, iar familia respectivă s-a baricadat în baie, până când animalele au fost îndepărtate. O ursoaică cu trei pui a intrat şi în garajul primarului, luna trecută, producând stricăciuni şi la încă peste 70 de imobile - locuinţe, restaurante, hoteluri şi pensiuni. De asemenea, Butyka Zsolt a mai precizat că, joi seara, un urs a furat geanta unei femei care stătea pe bancă, în zona Gării. 


Prezenţa unui urs a fost semnalată vineri dimineaţă şi la Miercurea Ciuc, în parcul Central şi pe o stradă din oraş, dar echipele de intervenţie sosite la faţa locului nu au găsit animalul în zonele respective.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel