O ucraineancă a povestit cum a fost afectat copilul ei de război: „Când aude sunetul ambulanței, ea spune: "Sirenă, hai să ne ascundem"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O ucraineancă a povestit cum a fost afectat copilul ei de război: „Când aude sunetul ambulanței, ea spune: "Sirenă, hai să ne ascundem"
O ucraineancă a povestit cum a fost afectat copilul ei de război: „Când aude sunetul ambulanței, ea spune: "Sirenă, hai să ne ascundem"

O femeie din regiunea Dnipropetrovsk a povestit cum a fugit de război împreună cu fetița ei. Ea a remarcat că, după ce a fost în siguranță pentru o perioadă lungă de timp, copilul ei încă se teme de sunetul unei ambulanțe, deoarece seamănă cu o sirenă.

Jurnalistul și bloggerul rus Iuri Dud a vorbit despre Iulia din regiunea Dnipropetrovsk. În prezent, femeia și fiica ei se află în străinătate, unde a fugit de agresiunea rusă.

 

„M-am trezit în sunetul exploziilor”

 

În prima zi, Iulia s-a trezit când a auzit exploziile. Nu erau foarte apropiate, dar ferestrele tremurau. Apoi, rușii au bombardat aeroportul din Nipru.

„A fost o asemenea forță de impact încât în orașul meu, situat la o distanță de aproape 35 de kilometri de Nipru, am auzit aceste valuri explozive”, și-a amintit ucraineanca.

Apoi a vrut să plece. Cu toate acestea, ea nu știa cum și unde. Așa că a rămas acasă cu familia sa încă două săptămâni. Însă, ce a urmat a fost mult mai rau. Povestea a început cu capturarea centralei nucleare din Energodar. Atunci nervii Iuliei au cedat.

 

„Fiica mea este încă speriată de sunetul unei ambulanțe”

 

Iulia are o fetiță de 2 ani jumate. De teama pentru ea și pentru sănătatea sa, femeia a decis să plece de acasă. Ea i-a sugerat bărbatului să meargă cu mașina în vestul Ucrainei, și să rămână acolo pentru o vreme, sau să plece în străinătate.

"Am stat în Zakarpattia timp de aproximativ 2 săptămâni, apoi am plecat în străinătate. De dragul copilului - ca să nu audă sirenele și să nu se teamă", a explicat Iulia.

 

Copiii sunt foarte ușor afectați de război, chiar dacă nu înțeleg ce se întâmplă

 

Fiica Iuliei este foarte mică, însă își amintește sirenele în timp ce alergau spre subsol seara. Când aude sunetul ambulanței, ea spune: "Sirenă, hai să ne ascundem", povestește mama fetei.

Imediat ce a izbucnit războiul, Iuliei i-a fost greu să-și mai vadă fiica liniștită. Simțea stresul părinților ei, era surescitată. Acum s-a liniștit, dar îi este dor de rudele ei care au rămas în Ucraina.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel