O ţară va oferi gratis vaccin anti-coronavirus pentru toți cetățenii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Țara care oferă gratuit un vaccin anti-coronavirus pentru fiecare locuitor al său este Japonia, care a emis vineri un act oficial în acest sens.

 

La momentul la care va fi disponibil, guvernul japonez va asigura câte o doză de vaccin pentru fiecare locuitor al insulei. Un reprezentant al Ministerului Sănătăţii japonez a precizat că urmează să se decidă oficial dacă măsura se va aplica şi cetăţenilor străini rezidenţi în Japonia, arată agențiile de presă Kyodo și Agerpres.

Guvernul japonez încearcă să asigure suficiente doze de vaccin anti-COVID-19 disponibile în prima jumătate a lui 2021, pentru a fi administrate întregii populaţii. În acest sens vor fi alocaţi 671,4 miliarde yeni (6,4 miliarde dolari americani).

Japonia a negociat cu producătorul britanic de medicamente AstraZeneca şi cu cel american Pfizer să primească 120 de milioane de doze de vaccin de la fiecare dintre cele două companii, atunci când vaccinurile vor fi gata pentru administrare pe scară largă. De asemenea, guvernul japonez negociază cu compania americană Moderna pentru cel puţin 40 de milioane de doze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel