O țară baltică relaxează cu precauţie restricţiile legate de COVID. Se redeschid muzeele şi galeriile

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
lituania restrictii covid
lituania restrictii covid

Restricţiile legate de coronavirus sunt relaxate, după o scădere a numărului de noi infectări, a decis miercuri guvernul de la Vilnius, Lituania, potrivit DPA.

Autorităţile acestei ţări baltice au decis ca toate magazinele în care se poate intra direct din stradă să se redeschidă începând cu 15 martie. Muzeele şi galeriile se vor deschide pentru vizitatori la aceeaşi dată.

În magazine, între clienţi trebuie să existe un spaţiu de 20 de metri pătraţi, iar în muzee şi galerii, de 30 de metri pătraţi. În sălile de expoziţie vor fi permise numai două persoane în acelaşi timp, cu excepţia familiilor. Biletele trebuie cumpărate online.

Lituania, ţară cu aproape trei milioane de persoane, a impus un lockdown la mijlocul lui decembrie care interzicea întâlnirile publice şi ieşirile în oraş. Măsurile au fost relaxate uşor la mijlocul lui februarie şi începutul lui martie, dar măsurile actuale încă impun ca numai magazinele de până la 300 de metri pătraţi să poată fi redeschise, în timp ce spaţiile interioare ale muzeelor şi galeriile rămân închise. Aproape 204.000 de cazuri de coronavirus şi 3.351 de decese legate de COVID-19 au fost înregistrate în Lituania de la începutul pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel