Medicul Andreea Moldovan: Suntem în al treilea val al pandemiei COVID. Tulpina din Marea Britanie, dominantă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
andreea moldovan
andreea moldovan

Marea majoritate a specialiștilor sunt de acord că suntem în debutul valului trei al pandemiei, pentru că vedem în fiecare zi o creștere a numărului de cazuri depistate, a numărului de cazuri internate în spitale și a numărului de cazuri cu acces în terapie intensivă, deci clar suntem în derularea acestui val 3, a declarat andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Ea a mai spus că tulpina din Marea Britanie, aparent cea dominantă în acest al treilea val al pandemiei, nu este mai agresivă, ci este mai contagioasă și mai ușor transmisibilă, mai ales la vârstele mai mici și la tineri, comparativ cu tulpina care a circulat inițial. „Din punct de vedere al formelor clinice, există forme severe și cu aceste tulpini, dar nu este neapărat o diferență semnificativă față de ce am întâmpinat anterior”, a punctat, pentru Digi24, Andreea Moldovan.

„Dorim foarte mult să operaționalizăm accesul în terapie intensivă. De exemplu, în prezent există 20 la sută din pacienții din terapie intensivă intubați, restul încă nu sunt intubați sau nu au suport ventilator și atunci acolo este foarte important să avem un management corect al admisiei în terapie intensivă”, a declarat secretarul de stat, întrebată cum ne pregătim de gestionarea acestui al treilea val al pandemiei. În acest moment, sunt 1.386 de paturi de terapie intensivă COVID, a precizat Andreea Moldovan.  Miercuri, 10 martie 2021, au fost raportate 4.564 de cazuri noi de COVID-19, din 37.050 teste efectuate. Alți 100 de români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus, în timp ce la ATI erau internate 1.140 de persoane.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel