O tânără din Marea Britanie s-a trezit cu un accent ciudat, după o migrenă: Doctorul a fost uimit!

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
O tânără din Marea Britanie s-a trezit cu un accent ciudat, după o migrenă -Doctorul a fost uimit! Sursa - Pexels
O tânără din Marea Britanie s-a trezit cu un accent ciudat, după o migrenă -Doctorul a fost uimit! Sursa - Pexels

O tânără de 26 de ani, care a locuit toată viața în Penkridge, regiunea engleză West Midlands, a avut accentul specific regiunii.

Într-o zi s-a culcat cu o migrenă puternică și s-a trezit cu un alt accent britanic. „Doctorul a fost șocat”, a spus Verity Went pe rețelele de socializare. După ce a locuit timp de 26 de ani în orașul care face parte din comitatul Staffordshire, Verity primește acum comentarii ciudate când discută cu sătenii.

Tânăra vorbește de parcă are un accent care aparține mai mult zonei Newcastle upon Tyne. Dar tânără a vizitat acea regiune o singură dată, când era copil. Cu toate acestea, s-a trezit brusc cu un asemenea accent.

„Am avut o migrenă groaznică în urmă cu aproximativ trei luni”, a povestit Verity, care suferă de o afecțiune neurologică care uneori o lasă temporar paralizată, își pierde vorbirea și poate suferi atacuri de migrenă teribile. „Când m-am trezit, vorbirea mea era foarte neclară, dar m-am cam obișnuit cu asta, asta se poate întâmpla dacă devin temporar paralizată. Dar când am putut vorbi din nou, accentul mi se schimbase complet”, a mai spus Verity.

 

Sindromul accentului străin

 

Verity a fost șocată și a sunat rapid medicul de familie, care nu a știut ce săi spună și a trimis-o la spital. „Au verificat dacă nu am avut un accident vascular cerebral”, susține tânăra.

Testul a fost negativ, așa că britanica a plecat acasă și a trebuit să învețe să trăiască cu noul ei accent. „Mi-a fost foarte greu la început, am simțit că mi-am pierdut o mare parte din mine”, spune Verity, care bănuiește că suferă de sindromul accentului străin, o afecțiune rară care modifică tiparele de vorbire.

Dar între timp s-a obișnuit cu noul ei accent și chiar îi place foarte mult: „Este un accent grozav și cred că sunt foarte norocoasă”. Cu toate acestea, Verity încă se confruntă cu multe neplăceri din cauza stării sale, motiv pentru care dorește să sporească gradul de conștientizare a sindromului accentului străin cu videoclipurile postate pe Tiktok. „Pentru că nu toate limitările sunt vizibile și mulți oameni nu își dau seama prin ce trec în fiecare zi”, conchide ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel