O tânără a cumpărat, dintr-un magazin second-hand, o vază cu 4 dolari, apoi a descoperit că valorează o avere

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
O tânără a cumpărat, dintr-un magazin second-hand, o vază cu 4 dolari, apoi a descoperit că valorează o avere
O tânără a cumpărat, dintr-un magazin second-hand, o vază cu 4 dolari, apoi a descoperit că valorează o avere

O tânără a plătit 4 dolari pentru o vază într-un magazin de vechituri, apoi a vândut-o cu 107.000 de dolari la o licitație de artă.

Vaza este de sticlă și are un design în formă de inele roșii și verzi. Americanca Jessica Vincent s-a uitat imediat la ea.

„De îndată ce am luat-o în mâini am știut că este o piesă frumoasă. Nu aveam idee că este atât de scumpă, dar știam doar că este de calitate. Nu-mi venea să cred că nimeni nu a mai luat-o înainte. Am văzut că pe vază era litera minusculă „M” și am crezut că este o referire la Murano, insula italiană de lângă Veneția, cunoscută pentru sticlăria sa. Apoi m-am gândit că ar trebuie să coste 2.000 de dolari. Nu aveam idee cât de norocoasă am fost până nu am mai făcut câteva cercetări”, a declarat femeia pentru The New York Times.

Femeia a trimis fotografii cu vaza casei de licitații Wright Auction, unde le-a văzut expertul Richard Wright. „În momentul în care am văzut fotografiile, deja aveam un sentiment bun despre vază”, spune expertul, citat de hln.be.

 

Tânăra a revenit deja la „vânătoarea de comori”

 

Vaza a fost identificată oficial ca parte a seriei „Pennellate” a lui Scarpa din anii 1940. Prin urmare, vaza a fost vândută unui „colecționar anonim de artă din Europa” pentru 107.100 de dolari. 

„Îmi place că pot spune că am avut un ‘Pennellate’. Dar chiar am simțit că este cel mai potrivit pentru mine să trimit vaza în lumea artei, unde poate fi pe deplin apreciată. Aveam nevoie de bani mai mult decât de vază”, spune tânăra.

Jessica a revenit deja la „vânătoarea de comori”. Ea spune că „mereu caută ceva”: fie că este vorba de următorul articol pentru o nouă licitație, fie o piesa perfectă pentru casa ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel