O şcoala dintr-o comună cu zero infectaţi a ajuns în scenariul ROŞU "din greşeală"

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Cu o rată de infectare cu coronavirus de 6,43 la mia de locuitori, comuna Bara din judeţul Timiş a ajuns pe lista cu cele 43 de localităţi în care şcoala trebuie să înceapă după scenariul roşu.

 

În realitate, aici nu există nici o persoană bolnavă în comuna Bara. Cei trei infectaţi care apar în statisticile naţionale şi judeţene sunt de fapt din Lugoj şi au viză de flotant în Bara, unde însă nu au locuit niciodată. Acum, autorităţile vor analiza din nou situaţia, pentru a scoate comuna din scenariul roşu, ceea ce le va permite copiilor să meragă la şcoală.

Liliana Oneţ, prefectul judeţului Timiş: În urma unor discuţii pe care le-am avut cu reprezentanţii DSP şi cu cei de la Primăria Bara, s-a ajuns la concluzia că cei trei pozitivi de fapt nu locuiesc în comuna Bara. Ei au flotant în această localitate, dar pe deciziile de carantinare ei locuiesc şi sunt în carantină în localitatea Lugoj, acolo unde sunt şi monitorizaţi de structurile MAI pe perioada carantinei. Pe statisticile naţionale ei apar ca şi pozitivi la Bara, dar în realitate ei locuiesc şi sunt în carantină în localitatea Lugoj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel