O şcoală din Olt, proaspăt renovată, cuprinsă de flăcări. Pompierii au luptat șapte ore cu flăcările

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
O şcoală din Olt, proaspăt renovată, cuprinsă de flăcări. Pompierii au luptat șapte ore cu flăcările  Sursa ISU Olt
O şcoală din Olt, proaspăt renovată, cuprinsă de flăcări. Pompierii au luptat șapte ore cu flăcările Sursa ISU Olt

Şcoala Gimnazială Nr. 1 din comuna Rusăneşti, județul Olt, a luat foc în cursul nopţii trecute, pentru lichidarea incendiului intervenind mai multe echipaje de pompieri timp de aproximativ şapte ore, potrivit Agerpres.

Incendiul ar fi fost cauzat de un scurtcircuit electric produs la centrala termică. Pentru stingerea incendiului au intervenit peste 30 de pompieri, militari şi civili, de la Stoeneşti, Caracal, Vişina, Rusăneşti, Giuvărăşti şi Izbiceni, a precizat purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

"Echipaje din cadrul Gărzii Stoeneşti, Detaşamentului Caracal şi Gărzii Vişina, cu sprijinul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Rusăneşti, Giuvărăşti şi Izbiceni, au intervenit noaptea trecută, în comuna Rusăneşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Şcoala Gimnazială Nr. 1. La locul evenimentului au acţionat peste 30 de pompieri, militari şi civili, cu cinci autospeciale de stingere, un echipaj SMURD, o autospecială pentru intervenţie la înălţime, două autospeciale pentru primă intervenţie şi două cisterne cu capacitate de 20.000 de litri", a spus Băsăşteanu.

 

O şcoală din Olt, proaspăt renovată, cuprinsă de flăcări. Pompierii au luptat șapte ore cu flăcările 



Acoperişul şcolii a ars pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi, iar tavanele s-au deteriorat pe o suprafaţă de circa 300 de metri pătraţi.

Potrivit inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, Victor Iacobescu, cursurile nu vor fi afectate, deoarece în şcoala în care a izbucnit incendiul învăţau numai elevii din clasele primare, în localitate fiind încă o şcoală unde învaţă copii din clasele gimnaziale şi unde vor avea loc începând de joi şi cursurile din ciclul primar.

"La şcoala afectată de incendiu învăţau elevii din ciclul primar şi în localitate mai este o şcoală. Elevii de la Şcoala Gimnazială Nr.1 vor învăţa la cealaltă şcoală din Rusăneşti, unde până acum învăţau numai elevii de gimnaziu. Momentan se vor desfăşura cursurile în două schimburi, dimineaţa - ciclul primar, iar după amiaza ciclul gimnazial", a declarat, pentru AGERPRES, Victor Iacobescu. Acesta a precizat că imobilul în care a izbucnit incendiu este asigurat şi reconstrucţia lui va fi făcută cu fonduri din asigurare. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel