O școala, condamnată să-i acorde unui elev român daune de 45.000 de lei. Băiatul a fost rănit în curtea instituției

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
O școala, condamnată să-i acorde unui elev român daune de 45.000 de lei. Băiatul a fost rănit în curtea instituției. Sursa - Pexels
O școala, condamnată să-i acorde unui elev român daune de 45.000 de lei. Băiatul a fost rănit în curtea instituției. Sursa - Pexels

O școala din Botoșani a fost condamnată în primă instanță să-i acorde unui elev daune de 45.000 de lei pentru că a fost rănit în curtea instituției.

În 2016, poarta metalică de la intrarea în curte a căzut peste un elev, care a ajuns în stare gravă la spital, unde a rămas internat 16 zile. Băiatul avea atunci șapte ani. Inspectoratul Școlar a decis că a fost un accident și că personalul școlii nu era vinovat, dar părinții au dat școala în judecată, cerând daune de 100.000 de lei.

Expertizele au arătat că poarta a fost montată cu o firmă autorizată, așa că magistrații au condamnat școala la achitarea de daune. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel.

 

Vezi si:

 

O medalie de aur și trei de argint, adjudecate de lotul României la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale şi locul I pe echipe

 

Lotul olimpic de informatică al României a obţinut patru medalii - una de aur şi trei de argint- la cea de-a XXIX-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 24-30 iulie la Varazdin, Croaţia.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Alexandru Luchianov (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a obţinut medalia de aur şi primul loc în concurs cu 540 de puncte, Luca Perju-Verzotti (Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti), Andrei Robert Ion (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" din Orăştie, judeţul Hunedoara) sunt elevii medaliaţi cu argint.

Aceeaşi sursă precizează că echipa României, coordonată şi însoţită de prof. Dan-Narcis Pracsiu (Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Vaslui - Team Leader) şi Ioan-Bogdan Iordache (student la Universitatea din Bucureşti, fost olimpic - Deputy Leader), a ocupat locul I în clasamentul pe echipe (prin agregarea punctajelor individuale).

"Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a întâmpinat şi felicitat delegaţia ţării noastre pe Aeroportul Internaţional 'Henri Coandă', în această după-amiază, la revenirea din Croaţia", au transmis reprezentanţii ministerului.

La concursul din acest an au participat 52 de concurenţi din 12 ţări. Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre. 

 

 

Elevi români, pe podiumul Olimpiadei Internaționale de Lingvistică, cu o medalie de aur, una de argint și una de bronz 

 

 

Elevii români care au participat la Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL) 2022 au obținut o medalie de aur, una de argint și una de bronz.

Mihai-Alexandru Bratu de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu a câștigat medalia de aur, Vlad-Ștefan Oros de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara – medalia de argint și Nicoleta Dobrică de la Colegiul Național „Sfântul Sava”, București – medalia de bronz.

„Felicitări lotului României pentru rezultatele deosebite obținute la Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL) 2022!! Palmaresul este remarcabil (o medalie de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz). Le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la obţinerea acestui rezultat: elevi, părinți și profesori coordonatori şi profesori din şcolile elevilor premiați! Felicitări profesorilor coordonatori Valentina Cojocaru, Roxana Preda (Universitatea din București) și Paul Helmer (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca)!”, a scris Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, pe pagina de socilaizare.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel