O româncă și-a păcălit iubitul de 90 de ani că e o refugiată ucraineancă neajutorată: 19.000 de euro l-a costat aventura pe „schatzi“ elvețian

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Îi spunea "iubitule" în timp ce îi fura sume mari de bani. O româncă în vârstă de 42 de ani a fost condamnată de Parchetul din Berna pentru că a înșelat un bărbat în vârstă, dându-se drept refugiat ucrainean și furând de la acesta suma totală de 19.000 de franci. Faptele datează din octombrie 2022.

Femeia, o româncă de 42 de ani, a fost condamnată la 180 de zile de închisoare cu suspendare.

Românca îi spusese bărbatului în vârstă de 90 de ani că a fugit din calea războiului și că avea nevoie urgentă de bani pentru a se opera pentru o problemă renală fantomă. De asemenea, femeia de 42 de ani pretindea că are nevoie de bani pentru un apartament și pentru mobila acestuia.

O româncă și-a păcălit iubitul de 90 de ani că e o refugiată ucraineancă neajutorată

 

Escroaca, care l-a vizitat pe bărbatul în vârstă de 90 de ani în patru ocazii diferite, l-a asigurat pe bătrân că îi va da banii înapoi cât mai curând posibil și a folosit expresii precum "Schatzeli" (n.r. iubitule) și "te iubesc" pentru a-l păcăli.

19.000 de euro l-a costat aventura pe „schatzi“ elvețian

 

Parchetul a decis să o condamne pe femeia de 42 de ani la 180 de zile de închisoare cu suspendare pe o perioadă de doi ani, fără amendă, din cauza situației sale financiare. Cu toate acestea, femeia va trebui să suporte cheltuielile de judecată, în valoare totală de 2.800 de franci elvețieni.

Faptul că inculpata a ales ca victimă un bărbat în vârstă și vulnerabil și a acționat cu o insistență deosebită este un semnal de alarmă clar, a declarat judecătorul. Prin urmare, sentința decisă este menită să o descurajeze pe femeie să comită alte infracțiuni.

O româncă din Italia s-a prefăcut că e bolnavă ca să fure de la omul care a sărit să o ajute 

 

Iar „rețeta“ folosită de românce în străinătate are și alte „variante“. O altă româncă s-a prefacut bolnavă ca să fure un Rolex: femeia a fost surprinsă de camerele de luat vederi. A fost nevoie de patru luni pentru a o localiza, dar a fost eliberată din închisoare cu 24 de ore înainte de a fi interogată...

Românca s-a prefăcut că nu se simte bine pentru a reuși să ia de la încheietura victimei, o persoană care a sărit să o ajute, un ceas de mii de euro. Și când ne-am aștepta ca hoața în cauză, o româncă în vârstă de 32 de ani, să fie nevoită să plătească pentru ce a făcut cu ajutorul justiției, aceasta a rămas liberă.

Citește continuarea poveștii AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel