O româncă s-a aruncat în lac de trei ori și a scăpat cu viață. Pompierii au salvat-o la ultima tentativă

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

O femeie din Iași a încercat să se sinucidă de trei ori la rând, însă a eșuat. Aceasta s-a aruncat în Lacul Ciric, iar primele tentative au fost stopate de prietena care o însoțea, iar a treia, de pompieri.

Femeia, în vârstă de 21 de ani, se plimba cu o prietenă și s-a aruncat de trei ori în lac, joi după amiază, încercând să se sinucidă. De două ori prietena ei a reuşit să o salveze, iar a treia oară a ajuns la fața locului echipajul de pompieri şi echipajul de prim ajutor din cadrul Detașamentului D1 de Pompieri Iași, transmite publicația BZI.ro.

Potrivit cadrelor medicale, femeia a fost scoasă de pompieri în șoc hipotermic și preluată de echipajul SMURD Iaşi.

„Echipajul a preluat pacienta conştientă, stabilă hemodinamic şi respirator, necooperantă, cu hipotermie ușoară, transportată la UPU Spitalul Sf. Spiridon pentru evaluare și investigații. ”, a precizat Ovidiu Popa, medic UPU SMURD Iași.

,,Pacienta, în vârstă de 21 ani, în timp ce se plimba cu o prietenă la Ciric s-a aruncat în lac de 3 ori. De 2 ori prietena a reuşit să o salveze, iar a treia oară ajungând echipajul de pompieri şi Echipajul de Prim Ajutor din cadrul Detașamentului D1 de Pompieri Iași. Echipajul medical a preluat pacienta conştientă, stabilă hemodinamic şi respirator, necooperantă, cu hipotermie ușoară, transportată la UPU Spitalul Sf. Spiridon pentru evaluare și investigații”, a declarat Ovidiu Popa, medic UPU SMURD Iași.

 

Un polițist s-a aruncat în lac și a salvat o tânără care plonjase cu mașina în apă

 

Cu câteva luni în urmă, un alt incident asemănător a avut loc în același loc. Mai exact, un politist local a salvat atunci o tânără șoferiță care ajunsese cu mașina în lacul Ciric, scrie Ziarul de Iași. Femeia care se afla la volan, ar fi consumat băuturi alcoolice și a plonjat cu mașina în lac. Totodată, martorii spun că aceasta le-ar fi zis salvatorilor că vrea să se sinucidă.

Polițistul local a văzut scena și a sărit în apă pentru a o salva. A reușit să ajungă repede la ea și să îi țină capul la suprafață, apoi să o aducă la mal. Acesta a primit ajutorul unui tânăr care se afla întâmplător în zonă.

„Polițiștii au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că un auto a părăsit partea carosabilă și a căzut în lacul Ciric. Echipajul rutier ajuns la fața locului a testat conducătoarea auto, care a fost scoasă din apă de un polițist local, rezultatul fiind de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Femeia a fost transportată la spital pentru investigații medicale, iar polițiștii continuă cercetările”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean din Iași.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel