O româncă întoarsă din Italia care a refuzat carantina a fost luată cu mascații de acasă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O româncă originară Dej,  întoarsă recent din Italia, a crezut că poate scapă de carantina instituționalizată și a mers acasă. Femeia a refuzat să respecte măsurile impuse de autorități, motiv pentru care a fost luată astăzi de mascați direct din casă. Acum s-a ales și cu dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

Femeia de 63 de ani din Dej s-a intors, vineri seara, din Italia cu un autoturism. Deși toți cei care vin din zona roșie  sunt duși direct din vama, sub escortă, în centrele de carantină, încă nu se știe cum, femeia a reușit să ajungă acasă.

Autoritățile i-au explicat femeii că în mod obligatoriu trebuie să fie dusă în carantină pentru 14 zile, dar această a refuzat în mod continuu, astfel că la Dej au fost chemați luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale de la Cluj-Napoca.

Mascații au luat-o pe femeie direct din apartamentul ei, au băgat-o într-o ambulanță și au dus-o într-un centru de carantină, informează dejeanul.ro.

„La data de 9 mai, polițiștii din cadrul Poliției municipiul Dej, Biroul de Ordine Publică au fost sesizăti despre faptul că o persoană de sex feminin s-ar fi întors din Italia și nu ar fi intrat în carantină.  La față locului, polițiștii au identificat o femeie de 63 de ani, din municipiul Dej. Întrucât femeia a refuzat măsură carantinarii, a fost necesară intervenția Serviciului de Acțiuni Speciale. Femeia a fost transportată în vederea carantinarii. În cauza se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel