O româncă din Germania își propune să transforme falimentul în reușită. Povestea restaurantului românesc ”Doinitza”

Cristina Iacob |
Data publicării:
Sursă foto: Facebook - Restaurant DOINA & ALEX
Sursă foto: Facebook - Restaurant DOINA & ALEX

O româncă din Germania a găsit curajul de a transforma un faliment într-o oportunitate. Iată povestea Doinei, care își propune să se diferențieze prin prepararea tradiționale românești gătite cu drag. 

O româncă stabilită de opt ani în Germania a preluat o locație unde tocmai ce a dat faliment un bar și l-a transformat într-un restaurant cu specific românesc, ”Doinitza”. Doina Curerariu, pasionată de gastronomie și cu o vastă experiență în domeniu, este o figură cunoscută în comunitatea locală din Palenberg datorită fostei afaceri de catering, care deservea clubul de tenis Blau Rot din Übach.

Tochitură, mici și zacuscă - vedetele meniului 

 

Cu toate acestea, pandemia a adus schimbări, iar afacerea sa de catering a fost afectată, forțând-o să caute noi oportunități de afaceri. Astfel, a decis să deschidă un magazin alimentar cu specialități din România și, în cele din urmă, și restaurantul „Doinitza”, inaugurat la începutul acestei luni. 

Gătind singură toate preparatele și oferind atât specialități germane, cât și românești, Doina speră să atragă o clientelă variată, cu preparate precum tochitură, mici și zacusca. Pentru a face față cererii, a reamenajat spațiul din spatele restaurantului într-o bucătărie mai mare și a investit timp și efort alături de familia sa în renovarea și modernizarea întregului local.

Deși predecesorul său a avut de înfruntat dificultăți și a trebuit să închidă localul după doar patru luni, Curerariu este optimistă în privința viitorului restaurantului său. Fiind familiarizată cu comunitatea locală și având încredere în calitatea oferită de preparatele sale, speră că va atrage un flux constant de clienți, indiferent de naționalitate sau preferințe culinare. 

Deși primele săptămâni au fost mai liniștite decât ar fi sperat, Doina rămâne hotărâtă să-și urmeze visul și să creeze un loc plăcut și prietenos pentru toți iubitorii de gastronomie din Palenberg și nu numai.

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel