O româncă atacată de propriul câine, a fost salvată de jandarmi

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Jandarmii din Galați au intervenit pentru imobilizarea unui câine agresiv care și-a atacat stăpâna în apartament. Femeia s-a închis într-o cameră și a sunat la 112, după ce a fost mușcată de animal.

 

Potrivit jandarmilor, este vorba despre un câine din rasa pitbul, informează Mediafax. Acesta ar avea vârsta de 7 ani, iar imediat după ce jandarmii au ajuns la fața locului, a fost imobilizat, totul după ce acesta și-a atacat stăpâna.

Ulterior, câinele a fost scos din apartamentul stăpânei sale și predat lucrătorilor de la ecarisaj.

Inițial, jandarmii nu au reușit să pătrundă în interiorul locuinței, deoarece animalul era agitat, se lovea puternic în ușă, ia proprietara apartamentului nu se putea apropia pentru a deschide. Jandarmii au aflat că în interiorul locuinței din orașul Galați se află o femeie în vârstă de 71 ani, bunica proprietarului câinelui.

 

"Câinele era foarte agitat și avea ochii roșii"

 

„Fiul femeii, aflat și el la fața locului, a declarat jandarmilor că a fost sunat de către mama sa, care i-a spus că animalul este foarte agitat, are ochii roșii, a mușcat-o ușor și nu o lasă să se dea jos din pat, împingând-o cu labele. Tot acesta a mai declarat jandarmilor că mama sa se deplasează cu ajutorul unui cadru metalic și că a încercat să intre în apartament, însă nu a putut intra deoarece cheia era în ușă”, au povestit jandarmii.

Jandarmii au profitat de faptul că apartamentul este situat la parter, astfel că au reușit să imobilizeze animalul pe geam cu ajutorul unei crose.

„Jandarmii au ieșit din casa scării și au observat că geamul de la dormitor este deschis, moment în care s-au apropiat de fereastră, au tras jaluzeaua și au văzut câinele în cameră, agitat. În acel moment oamenii legii au scos crosa și au agățat câine, pe care l-au tras afară din locuință, pe geam. După ce au scos animalul din apartament, jandarmii au solicitat sprijinul lucrătorilor de la ecarisaj, care l-au preluat și l-au transportat la padoc”, au mai relatat jandarmii gălățeni, potrivit Mediafax.

 

Tânără de 16 ani, atacată și mușcată de un câine agresiv, în timp ce mergea pe stradă

 

Un caz asemănător a avut loc și în Tulcea, unde jandarmii au fost solicitați joi seara, prin apel la 112, să intervină în cazul unei fete mușcată de un câine, scrie mediafax. Astfel, aceștia au ajuns imediat la fața locului. Acolo, pe o stradă din Tulcea, au găsit o adolescentă de 16 ani, speriată, care a declarat că, în timp ce se îndrepta către centrul orașului, a fost mușcată în zona gambei stângi de un câine.

Tânăra a primit îngrijiri medicale de la un echipaj SMURD, fiind în afara oricărui pericol.

În acest caz, jandarmii au continuat verificările și au identificat proprietara câinelui. Aceasta a declarat că se afla cu câinele la plimbare, iar la un moment dat acesta a zărit un alt câine în zonă, animalul a alergat către acesta și a mușcat o persoană care se deplasa pe drum. Femeia a luat câinele și l-a dus în curtea unui imobil situat pe aceeași stradă unde s-a petrecut incidentul.

În urma verificărilor, pe numele proprietarei au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvâșirii infracțiunii de neluare a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel