O româncă ar fi promis mai multor persoane că le ajută să obţină permisul de conducere. Tarife între 500 și 700 de euro

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

O româncă a fost trimisă în judecată, fiind acuzată de trafic de influenţă, după ce ar fi promis mai multor persoane că poate interveni pe lângă un ofiţer din cadrul Serviciului de Permise şi Înmatriculări Galaţi pentru a le facilita promovarea probei practice a examenului auto.

 

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Galaţi au dispus sesizarea instanţei de judecată, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei unei inculpate, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată.

Astfel, potrivit procurorilor, în perioada noiembrie 2018 - martie 2020, femeia ar fi promis mai multor persoane că îşi va folosi influenţa pe care afirma că o avea asupra unui ofiţer de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Galaţi pentru a le facilita promovarea probei practice a examenului auto şi programarea preferenţială la susţinerea acelei probe.

"Pentru aceste 'servicii', inculpata ar fi pretins de la persoanele respective sume de bani cuprinse între 500-700 euro (în total 3.200 euro), din care a primit 2.500 euro. Ulterior, din cauză că două dintre persoane nu au promovat proba practică, inculpata le-ar fi restituit banii primiţi (în total 900 euro)", menţionează anchetatorii.

Potrivit DNA, femeia a declarat că recunoaşte comiterea faptei, scrie Agerpres.

 

Italia. Escrocherie de amploare demascată de polițiști: Permise false românești, preschimbate în documente legale italienești

 

Poliția rutieră din Bolzano a demascat o escrocherie de amploare și a denunțat unsprezece persoane care aveau permise de conducere poloneze, române, bulgare și ucrainene. 

Echipa de Poliție Judiciară a Departamentului de Poliție Rutieră din Bolzano a efectuat o serie de verificări privind procedurile de preschimbare a permiselor de conducere străine solicitate la birourile Autorității de Motorizare pentru Provincia Bolzano. Ancheta s-a încheiat cu denunțarea la Parchetul din Bolzano a unsprezece cetățeni străini, de naționalitate poloneză, română, bulgară și ucraineană, care au încercat să intre în posesia unui permis de conducere italian, prin procedura de preschimbare a permiselor străine.

În urma investigațiilor efectuate de oamenii legii s-a stabilit că permisele din țările de origine prezentate la Autoritatea competentă s-au dovedit a fi false, dar de o calitate excelentă , astfel încât să înșele chiar și controalele poliției.

În cadrul operațiunii au mai fost confiscate permisele provizorii eliberate funcționarii din Bolzano, lăsând astfel subiecții pietoni. Toți cei 11 vor trebui acum să treacă prin procedura normală de examinare pentru eliberarea permisului de conducere.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel