O primarie din România a desființat casieria și va încasa taxele și impozitele doar electronic

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Primăria comunei Ciugud este prima administraţie din mediul rural din România care desfiinţează casieria şi va încasa toate taxele şi impozite locale doar electronic,  

"Comuna Ciugud renunţă la casierie şi va încasa toate taxele şi impozite locale doar electronic, măsura fiind o premieră pentru mediul rural din România. Denumită 'O primărie fără casierie', iniţiativa are ca scop eficientizarea actului administrativ şi îmbunătăţirea serviciilor publice oferite de administraţia locală ciugudenilor", se menţionează în comunicat.

Ghişeul de casierie al primăriei a fost dezactivat vineri, urmând ca spaţiul să fie reamenajat astfel încât să permită interacţiunea directă cu cetăţenii, fără bariere fizice.

De câţiva ani, Primăria Ciugud oferea deja cetăţenilor, în locul clasicei casierii, patru soluţii smart pentru plata taxelor şi impozitelor locale, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze la sediul administraţiei locale.

Localnicii pot plăti taxele online, direct pe telefonul mobil

 

Localnicii pot astfel folosi staţiile electronice de plată, care sunt amplasate în satele comunei, o aplicaţie de plată dedicată pentru telefonul mobil, o soluţie de plată prin platforma de servicii digitalizate a primăriei (Global Pay) sau pot plăti prin platforma naţională ghişeul.ro.

"Ne-am dorit mereu să fim o primărie cât mai prietenoasă cu cetăţeanul, iar acest lucru înseamnă să nu îl ţii pe contribuabil, în picioare, în faţa unui ghişeu, pentru a plăti taxele şi impozitele locale. Normalitatea înseamnă să desfiinţăm barierele dintre funcţionari şi cetăţeni, iar serviciile publice să fie cât mai moderne şi cât mai accesibile. Am desfiinţat casieria instituţiei pentru a eficientiza actul administrativ şi acest lucru înseamnă reduceri importante de costuri.. Este încă un pas din proiectul nostru mai amplu 'O primărie fără hârtii', prin care am debirocratizat activitatea administraţiei publice, am renunţat la multe dintre documentele pe hârtie şi, acum, am desfiinţat casieria fizică devenim oficial o primărie fără casierie", a spus, potrivit sursei citate, primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian.

Comuna Ciugud este promotorul conceptului "smart village" în România şi, din anul 2020, este oficial studiul de caz folosit de Guvernul României pentru a dezvolta acest concept la nivel naţional.

În urmă cu trei ani, în Ciugud a fost deschisă prima şcoală smart din mediul rural din România.

În timp, Ciugudul a implementat şi numeroase proiecte de digitalizare a administraţiei publice şi de îmbunătăţire a interacţiunii cu cetăţenii.

De asemenea, Primăria Ciugud susţine şi protejarea inteligentă a mediului înconjurător prin folosirea unui autoturism electric sau prin producerea energiei electrice cu ajutorul unei microcentrale eoliene şi a panourilor fotovoltaice.

Comuna este şi o campioană la atragere fondurilor europene, având proiecte în valoare de aproape 40 de milioane de euro, ceea ce înseamnă o absorbţie de circa 12.000 de euro/cap de locuitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel