O nouă tulpină de coronavirus, descoperită în Finlanda. Cercetători: Testele PCR ar putea să nu o detecteze

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Cercetătorii din sudul Finlandei au descoperit o nouă tulpină de coronavirus, „unică“ a informat, joi, presa locală.

Un laborator din Finlanda a descoperit o nouă tulpină de coronavirus (COVID-19). Numit Fin-796H, noua tulpină de coronavirus a fost identificată în sudul Finlandei. 

Potrivit unei declarații oficiale, un studiu comun realizat de laboratoarele Vita și Institutul de Biotehnologie al Universității din Helsinki a constatat că această nouă tulpină ar putea să nue fie detectată de toate testele PCR aprobate de Organizația Mondială a Sănătății.

Vita Laborator și Institutul de Biotehnologie de la Universitatea din Helsinki au detectat o variantă necunoscută anterior a coronavirusului într-un eșantion din sudul Finlandei. Mutațiile din această variantă fac dificilă detectarea în cel puțin unul dintre testele PCR recomandate de OMS. Această descoperire ar putea avea un impact semnificativ asupra determinării răspândirii bolii", a spus laboratorul, citat de Yahoo.news. 

Tulpina finlandeză a Coronavirusului, nedetectată de testele PCR

 

Conform studiului, Fin-796H este destul de diferit de toate tulpinile găsite anterior în Africa de Sud și Regatul Unit. „Moștenirea sa are aceleași trăsături ca variantele larg răspândite anterior în lume, dar nu pare să aparțină descendenței niciunei variante cunoscute anterior”, se arată în declarație.

Cercetătorii rămân lipsiți de idee despre locul în care s-a dezvoltat această mutație și cred că acest lucru s-ar fi putut întâmpla în afara Finlandei, deoarece țara are un număr semnificativ mai mic de cazuri de COVID-19. De asemenea, rămâne neclar cât de eficiente vor fi vaccinurile împotriva noii tulpini de coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel