O mamă româncă, MOARTĂ după o operație de cezariană. Sarcina i-a fost urmărită în ITALIA

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Tragedie în familia unor tineri români din gorj. După ce sarcina femeii a fost urmărită în italia, mămica avenit să nască acasă, însă a decedat din cauza unor complicații. Medicii spun că a fost un caz similiar cu cel al artistei Andreea Bălan, dar mult mai grav.

Bucuria nașterii unui copil s-a transformat într-o cumplită durere pentru o familie din județul Gorj. La câteva ore de la naștere, mama bebelușului a murit subit. Raluca avea 21 de ani, iar marţi a născut prin cezariana un băieţel perfect sănătos, la spitalul din Târgu Cărbuneşti. Mai avea acasă un băiat de 4 ani, născut în aceleaşi condiţii. La câteva ore după operaţie şi-a pierdut cunoştinţa, iar în scurt timp s-a stins din viaţă.

Au fost deschise mai multe anchete, mai ales că rudele femeii susțin că aceasta putea fi salvată, dacă ar fi fost transferată la spitalul din Craiova mai repede.

„Nu a avut nici un fel de problemă. Am fost în Italia, are control din Italia, am dat 350 de euro, am chitanţe, am tomograful, am tot, nu are nici un fel de problemă. I-au greşit operaţia, că asistentele le-am auzit că vorbeau că e complicată operaţia, că au greşit ceva”, a declarat Alexandru, soţul femeii.

 

Caz similar cu cel al Andreei Bălan

Rudele femeii au cerut ca pacientă să fie transferată de urgenţă la spitalul din Craiova, dar susţin că acest lucru s-ar fi întâmplat mult prea târziu.

„Nu a durat mult, am spus să ceară elicopter, ceva să nu o mai lase. La 112 am sunat, la Poliţie la Cărbuneşti, nu a venit nimeni, a venit o salvare de la Târgu Jiu şi a preluat-o ca s-o ducă, dar era ca şi moartă”, a declarta socrul fetei.

Rudele femeii au depus plângere împotriva medicilor, dar şi a spitalului din Târgu Cărbuneşti. De cealaltă parte, conducerea unităţii medicale susţine că medicii au făcut tot posibilul pentru a salva viaţa tinerei.

„A fost un caz gen cum s-a întâmplat cu Andreea Bălan, dar mult mai masiv. Un tromboembolism pulmonar masiv de tot. I s-a făcut absolut tot ce a fost nevoie, totul, totul. Nu s-a făcut rabat de la nimic, s-au respectat toate protocoalele“, a explicat Constantin Târziu, manager Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti pentru stirileprotv.ro

Poliţia din Gorj a deschis propria anchetă, după ce medicii de la Craiova au anunţat decesul pacientei. Cercetările sunt făcute în acest moment într-un dosar de moarte suspectă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel