O localitate din Lombardia e imună la coronavirus: ZERO infectați. Locuitorii fac analize de sânge pentru a afla de ce

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

O localitate din Lombardia, zona roșie a Italiei, pare imună la coronavirus, în condițiile în care nu are niciun caz pozitiv. Localnicii au fost chemați să își facă analize de sânge pentru un studiu.   

Potrivit ANSA, Comuna Ferrera Erbognone, care are puțin peste 1.000 de locuitori, devine subiectul unui studiu făcut de Institutului Neurologic "Mondino".

Autoritățile vor să facă analize localnicilor pentru a detecta prezența anticorpilor.

Primarul și medicul Giovanni Fassina a trimis localnicilor o notă în care îi cheamă la analize până în data de 2 aprilie.

"Am ales Ferrera Erbognone pentru că este o comunitate în cazul în care nu a existat încă niciun un caz de infecție cu noul coronavirus. Un studiu făcut asupra localnicilor ne-ar putea oferi rezultate importante, care va fi apoi împărtășit cu virologii din Policlinica San Matteo și cu comitetul științific al regiunii Lombardia", a spus directorul Institutului Neurologic „Mondino", Livio Tronconi, potrivit Mediafax.

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 9.134 de morţi în Italia, iar numărul total al persoanelor infectate până acum este de 86.489, au anunţat vineri seară autorităţile italiene. 

Cele mai multe cazuri se înregistrează în regiunea Lombardia, 37.298, şi 5.402 decese. În regiunea Emilia Romagna sunt 11.588 de cazuri şi 1.267 de decese, iar în Veneto sunt 7.497 de cazuri şi 313 decese.

(w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel