O judecătoare a înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu în cazul unui suspect de viol asupra unei minore sechestrate

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Judecătoarea Cristina Coarnă, de la Judecătoria Brăila, a decis înlocuirea arestului preventiv cu arest la domiciliu, în cazul unui bărbat suspect de viol, asupra unei minore ce fusese sechestrată timp de 8 luni. 

„Judecătoarea din Brăila care a eliberat din arest preventiv și l-a plasat în arest la domiciliu pe un bărbat acuzat că ar fi sechestrat o minoră de 13 ani si ar fi violat-o luni în șir, motivând că nu este terorist sau ucigaș, a fost suspendată din funcție pentru 6 luni. Hotararea Secției Disciplinare de Judecatori a CSM poate fi contestată la Înalta Curte”, anunță jurnalistul Ovidiu Oanță pe pagina de Facebook.

Suspectul în cauză este un bărbat de 32 de ani, din județul Bacău. El ar fi ținut sechestrată timp de 8 luni o minoră de 13 de ani, pe care ar fi violat-o în repetate rânduri. Mai mult decât atât, minora ar fi fost chiar sora actualei sale concubine.

„În perioada noiembrie 2016-iunie 2017, bărbatul, profitând de imposibilitatea unei minore, în vârstă de 13 ani, de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa, ar fi întreţinut raporturi sexuale cu aceasta”, declara Laura Belgiugan, purtător de cuvânt al IPJ Bărila, potrivit Adevărul.

După cum se relatează în presa locală, judecătoarea Cristina Coarnă nu ar fi fost la prima decizie de acest gen. În luna decembrie 2019, ea ar fi plasat la domiciliu și un bărbat acuzat de tâlhărie, după ce a smuls bijuterii de la gâtul a două femei, în plină stradă. Ea și-a motivat decizia de la acel moment precizând faptul că individul și-a săvârșit infecațiunea „prin smulgerea lănţişoarelor fără exercitarea altor violenţe de nicio natură”, după cum scrie sursa citată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel