O femeie nu s-a vindecat de COVID nici după 6 luni. În fiecare săptămână apar simptome noi

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
covid_medici_echipamente
covid_medici_echipamente

Monique Jackson crede că s-a îmbolnăvit de Covid-19 la începutul pandemiei și după aproape șase luni încă nu se simte bine. Femeia una din miile de persoane aflate în această situație, însă ea e singura care a ținut un jurnal ilustrat cu simptomele pe care le-a avut.

 

În aceste zile, Monique este în a 24-a săptămână în care luptă cu coronavirusul. Este suspectată de o formă a bolii pe care medicii abia încep să o studieze. S-a îmbolnăvit în martie și la început părea că are o versiune ușoară a coronavirusului, dar simptomele nu au dispărut încă, potrivit BBC NEWS.

Monique practică boxul thailandez și jiu-jitsu și face ciclism 20 de kilometri pe zi, până la și de la locul de muncă, o galerie de artă din centrul Londrei. Dar ultimele luni i-au schimbat profund viața. În timp ce corpul ei refuză să coopereze, a găsit o refulare pentru starea ei în Instagram, unde a ținut un jurnal ilustrat al simptomelor pe care le are.

Simțea arsuri și dureri atroce în piept

 

Monique s-a îmbolnăvit în același timp cu o prietenă, după ce au făcut împreună o călătorie cu trenul. La început, simptomele lor erau similare, dar apoi nu au mai avut nimic în comun. În a doua săptămână de boală nu a mai putut să respire și a ajuns la urgențe. Nu a testată atunci, pentru că în Marea Britanie nu erau suficiente teste. Ulterior a primit și confirmarea. La început era atât de obosită încât nici mesaje de pe telefon nu putea să trimită, apoi au apărut alte simptome din ce în ce mai grave. Simțea arsuri și dureri atroce în piept. „Credeam că o să fac infarct”, spune ea. Ulterior a avut și simptomele unei infecții urinare, scrie Digi24.

Mâinile i s-au învinețit

 

Odată cu trecerea săptămânilor, unele simptome au fost înlocuite cu altele, din ce în ce mai bizare. O durere de gât a fost însoțită de o senzație ciudată la ureche, apoi mâinile i s-au învinețit. A avut erupții ciudate pe tot corpul și de multe ori se trezea din somn cu dureri puternice în diferite părți ale trupului.

Într-o noapte, în timp ce vorbea cu prietena ei la telefon, a simțit că partea dreaptă a feței i-a căzut. S-a speriat atunci că a făcut un accident vascular cerebral, dar medicii nu au găsit niciun semn. Cert este că după 6 luni Monique încă se luptă cu boala și încă este în căutarea unui tratament. 

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel