O familie de români din Italia a donat Catedralei Patriarhale o copie a Icoanei Maicii Domnului Pantanassa

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
O familie de români din Italia a donat Catedralei Patriarhale o copie a Icoanei Maicii Domnului Pantanassa
O familie de români din Italia a donat Catedralei Patriarhale o copie a Icoanei Maicii Domnului Pantanassa

Cu binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel, o copie a Icoanei Maicii Domnului „Pantanassa” a fost așezată, joi, în Catedrala Patriarhală din București.

Icoana Maicii Domnului „Pantanassa” va rămâne în apropierea raclei Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor.

Odorul, pictat în atelierul Mănăstirii Vatopedu, la fel ca și originalul,  a fost donat de o familie de români din Italia care au o evlavie deosebită la Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, potrivit orthodoxianewsagency.gr.

Darul este expresia recunoștinței lor pentru o vindecare de cancer primită în urma rugăciunilor la Icoana Maicii Domnului „Pantanassa”.

Familia dorește să-și păstreze anonimatul, dar icoana dăruită credincioșilor rămâne mărturie a iubirii Maicii Domnului și a credinței oamenilor. Acestea fac ca minunile să fie o realitate tainică, dar mereu actuală în Biserică.

Icoana miraculoasă originală este portabilă din secolul al XVII-lea și se află în altarul din stânga coloanei de nord-est a Catholicosului Sfintei Mari Mănăstiri Vatopedi.

Potrivit relatărilor bătrânilor mănăstirii, primul semn că icoana are un har deosebit este următorul fapt.

Într-o zi, un tânăr a intrat în templu și, în timp ce mergea să se închine icoanei, chipul Fecioarei a fulgerat brusc și o forţă invizibilă l-a doborât. De îndată ce și-a revenit, le-a mărturisit cu lacrimi părinților că trăiește departe de Dumnezeu și se ocupă cu vrăjitorii. Astfel intervenția miraculoasă a Fecioarei l-a convins pe tânăr să-și schimbe viața și să devină un om cu frică de Dumnezeu.

Această icoană are harul special de la Dumnezeu de a vindeca teribila boală a cancerului. Sunt cunoscute nenumărate cazuri de bolnavi de cancer care s-au vindecat, după ce s-au rugat în fața Icoanei Maicii Domnului „Pantanassa”.

Multe minuni au avut loc, în ultimii ani, și la Moscova, după ce o copie a Icoanei Maicii Domnului „Pantanassa” a fost transferată la Centrul de Oncologie pentru Copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel