O familie de români au ajutat o ucraineancă de 86 de ani, refugiată în Irlanda, să-și regăsească câinele lăsat în urmă

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Violetta este o ucraineancă, în vârstă de 86 de ani, care a fost obligată să se despartă de câinele ei. Când a fugit din țara sa, devastată de război, după ce armata rusă a invadat-o, nu a putut să își ia cu ea prietenul ei iubit cu patru picioare. Dar nu și-a pierdut niciodată speranța de a se reuni cu Tasha. La scurt timp după aceea, Violetta și Tasha au putut, în sfârșit, să se întâlnească din nou, iar o familie de români a contribuit la acestă reuniune emoționantă.

Violetta este o femeie de 86 de ani din Odessa. Când rușii au început să-i bombardeze țara, a fost nevoită să-și părăsească locuința. Și mai rău, a trebuit să-și lase câinele în urmă. A încercat să își ia cu ea și câinele de 12 ani, dar, după ce  ajuns în România, a fost nevoită să o lase pe Tasha în urmă.

Câinele a fost preluat de o familie de români, care a decis să aibă grijă de câinele bătrân, dar a promis că îl va returna femeii cât mai curând posibil. Femeia și-a găsit apoi refugiu în Irlanda, unde nu a încetat să se gândească la cățelușul ei drag.

Debbie Deegan, care se ocupă acum de familie, a spus povestea Violettei și a Tashei: „Au traversat Ucraina cu un tren de la Odesa. Apoi s-au urcat într-un autobuz care i-a dus în Moldova, unde au ajuns într-o tabără  în toiul nopții. Tot ce aveau cu ei era o valiză și câinele. A nins, a fost groaznic. Iar Violetta a început să-și piardă voința în acel moment. Tasha era obosită și nu făcea față drumului, așa că, cu greu, Violetta l-a lăsat într-un cămin din România“.

O familie de români au ajutat o ucraineancă, refugiată în Iralanda să-și regăsească câinele lăsat în urmă

 

Femeia a plâns pentru Tasha în fiecare zi, de când a ajuns în County Clare, în Irlanda, la începutul lunii martie. Debbie, care stătea cu familia ei și lucrează pentru o organizație umanitară, a decis să îi dea o mână de ajutor bătrânei.

„A fost devastată. Violetta vorbea doar despre Tasha. Cățeaua era cea mai bună prietenă a ei. Și nu se descurca bine fără Tasha. În fiecare zi se simțea tot mai rău și plângea după Tasha“, a povestit Debbie.

Cu ajutorul Lisei Kay, care locuiește la o fermă din apropiere de Birmingham, au reușit să aducă câinele în Anglia și apoi, printr-o strângere de fonduri, au reușit să o reunească pe Violetta cu Tasha. A fost un moment foarte emoționant când femeia i-a cerut câinelui să o ierte: „Iartă-mă, iartă-mă că te-am lăsat în urmă. A trebuit să te părăsesc, nu a fost vina mea, nu am avut de ales“, i-a spus, în lacrimi, Violetta Tashei, atunci când s-au reunit, cu sprijinul unei familii de români cu suflet mare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel